Aurul atinge un nou record! Ce se întâmplă cu leul în raport cu euro și dolarul
BNR a publicat cursul valutar...
"Mi-aș dori o Rusie care să recunoască faptul că relațiile sale cu Europa trebuie să se bazeze pe un acord și pe un fel de consens și cred că acest război, dacă se va încheia în mod corespunzător, ar putea face acest lucru realizabil", a declarat Kissinger într-un interviu acordat Bloomberg. Întrebat dacă Putin ar putea supraviețui la putere dacă războiul s-ar încheia în acești termeni, Kissinger a răspuns: "Este improbabil".
Veteran în diplomație, Kissinger a spus că este important ca Ucraina să iasă din război ca o democrație puternică și că este de preferat să se evite "dizolvarea Rusiei sau reducerea Rusiei la o țară impotentă și plină de resentimente" care riscă să alimenteze noi tensiuni. El l-a descris pe Putin ca pe o "figură de tip dostoievskian, asaltată de ambivalențe și aspirații neîmplinite", care este foarte capabil să exercite puterea ca lider și care a folosit-o "în mod excesiv" în legătură cu Ucraina.
Putin l-a primit în mod frecvent pe Kissinger în Rusia în timpul guvernării sale care se întinde pe aproape un sfert de secol la Kremlin și a declarat, în cadrul unei întâlniri din 2012, că relația lor se este veche de la mijlocul anilor '90, când era viceprimar al orașului Sankt Petersburg. Kissinger a afirmat în interviul acordat Bloomberg că Putin a fost atât moștenitorul unei perspective rusești tradiționale, cât și cineva care a crescut pe străzile din Leningrad, în prezent Sankt Petersburg, unde mai mult de jumătate din populație a murit de foame în timpul celui de-al Doilea Război Mondial și s-a confruntat cu o amenințare constantă.
Putin "a tradus acest lucru prin faptul că nu a vrut niciodată ca puterea militară europeană să aibă la îndemână Sankt Petersburgul și orașe mari precum Moscova" și a reacționat "la limita iraționalității" la expansiunea acesteia, a declarat Kissinger.
În timp ce SUA și aliații săi au avut dreptate să se opună atacului Rusiei asupra Ucrainei, este "din ce în ce mai important" ca părțile implicate în conflict să se gândească la modul în care doresc să îi pună capăt prin diplomație, a spus Kissinger. Există riscul ca relațiile militare dintre puteri să domine gândirea geopolitică și să transforme războiul într-un conflict global prin atragerea unor țări precum China, a adăugat el.
"Europa va deveni mai stabilă. Lumea va deveni mai stabilă atunci când Rusia va accepta faptul că nu poate cuceri Europa, dar că trebuie să rămână parte a Europei printr-un fel de consens, așa cum fac și alte state", a spus el.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
BNR a publicat cursul valutar...
Indicele ROBOR la trei luni a urcat la 5,96% pe an.
Indicatorul de Încredere...
Dropshipping-ul câștigă tot mai...
Sindicatul inginerilor de la...
Un studiu publicat de Banca...
În această dimineață vă aducem o selecție cu cele mai...
Guvernul României urmează să...
Agenția Națională pentru...
Ministerul Dezvoltării,...
Larry Fink, CEO al companiei de...
Curs valutar, 22 ianuarie 2025.
Președinta Comisiei Europene,...
China a stabilit un nou record...
Deficitul bugetar al României crește, contrar tendinței...