Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zile
Bun venit la ediția de azi, 29 octombrie, a...
Comisia Europeană a stabilit obiective de a produce până la 10 milioane de tone de hidrogen regenerabil până în 2030 și de a importa alte 10 milioane de tone. Deși nu sunt obligatorii, obiectivele fac parte din planurile blocului comunitar de a pune capăt dependenței sale de importurile de energie din Rusia.
Într-un raport, CCE a afirmat că aceste obiective se bazează mai degrabă pe „voință politică” decât pe o analiză solidă, iar UE este departe de a le îndeplini.
Auditorii au constatat că un alt obiectiv stabilit de Bruxelles, instalarea a cel puțin 40 gigawați de electrolizoare cu hidrogen regenerabil până în 2030, a fost o idee sugerată de un grup de lobby al industriei hidrogenului.
În pofida faptului că UE a pus la dispoziție o finanțare de 18,8 miliarde de euro pentru proiecte privind hidrogenul verde, proiectele care ar adăuga mai puțin de 5 GW de capacitate de producție până în 2030 au ajuns într-un stadiu avansat, deși proiectele care totalizează aproximativ 50 GW de capacitate se află, de asemenea, într-un stadiu mai timpuriu de evaluare.
Citește și: Miliarde pentru proiecte în hidrogen
Hidrogenul verde este considerat esențial pentru îndeplinirea angajamentelor UE privind schimbările climatice. Acesta este produs prin utilizarea energiei regenerabile pentru separarea apei - un proces care nu produce emisii de CO2 - iar UE mizează pe el pentru decarbonizarea proceselor industriale, cum ar fi fabricarea oțelului și a îngrășămintelor.
„Politica industrială a UE privind hidrogenul regenerabil trebuie să se confrunte cu realitatea”, a declarat auditorul Stef Blok, care a condus raportul.
Curtea de Conturi a afirmat că executivul european ar trebui să elaboreze o abordare mai bine direcționată pentru alocarea fondurilor UE și să își actualizeze politicile de stimulare a proiectelor privind hidrogenul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Bun venit la ediția de azi, 29 octombrie, a...
Guvernul urmează să adopte în...
Proiectul de ordin prevede amânarea și anularea unor...
Gigantul rus Gazprom a raportat...
România și Bulgaria...
Alegerile din SUA pot afecta...
Cursul valutar comunicat de...
O analiză dată publicităţii...
ANPC propune noi reglementări pentru informarea...
Netflix extinde parteneriatul cu NBCUniversal iar...
Laurenţiu Neculaescu,...
Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a anunțat că în...
Coreea de Nord a trimis soldați...
După un început de săptămână...
Angajaţii a peste o sută de...
Un abces dentar este o acumulare de puroi care poate...
Germania are nevoie de reforme şi investiţii pentru a...
Probabilitate confirmată de reprezentantul Kremlinului,...
Legislația în vigoare reglementează strict dobânzile...
Este vorba despre Zhang Yiming, a cărui avere este...
Laurenţiu Neculaescu,...
Australia este cel mai mare...
Laurențiu Neculaescu,...
Grupaj de știri.