Efectele măsurilor fiscale. România, mai puţin atractivă pentru investitori - Analiză
Măsurile fiscale luate în regim...
Comisia Europeană a stabilit obiective de a produce până la 10 milioane de tone de hidrogen regenerabil până în 2030 și de a importa alte 10 milioane de tone. Deși nu sunt obligatorii, obiectivele fac parte din planurile blocului comunitar de a pune capăt dependenței sale de importurile de energie din Rusia.
Într-un raport, CCE a afirmat că aceste obiective se bazează mai degrabă pe „voință politică” decât pe o analiză solidă, iar UE este departe de a le îndeplini.
Auditorii au constatat că un alt obiectiv stabilit de Bruxelles, instalarea a cel puțin 40 gigawați de electrolizoare cu hidrogen regenerabil până în 2030, a fost o idee sugerată de un grup de lobby al industriei hidrogenului.
În pofida faptului că UE a pus la dispoziție o finanțare de 18,8 miliarde de euro pentru proiecte privind hidrogenul verde, proiectele care ar adăuga mai puțin de 5 GW de capacitate de producție până în 2030 au ajuns într-un stadiu avansat, deși proiectele care totalizează aproximativ 50 GW de capacitate se află, de asemenea, într-un stadiu mai timpuriu de evaluare.
Citește și: Miliarde pentru proiecte în hidrogen
Hidrogenul verde este considerat esențial pentru îndeplinirea angajamentelor UE privind schimbările climatice. Acesta este produs prin utilizarea energiei regenerabile pentru separarea apei - un proces care nu produce emisii de CO2 - iar UE mizează pe el pentru decarbonizarea proceselor industriale, cum ar fi fabricarea oțelului și a îngrășămintelor.
„Politica industrială a UE privind hidrogenul regenerabil trebuie să se confrunte cu realitatea”, a declarat auditorul Stef Blok, care a condus raportul.
Curtea de Conturi a afirmat că executivul european ar trebui să elaboreze o abordare mai bine direcționată pentru alocarea fondurilor UE și să își actualizeze politicile de stimulare a proiectelor privind hidrogenul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Măsurile fiscale luate în regim...
Informaţii importante de la ANAF pentru contribuabili.
Proiectele de acte normative...
Randamentele scad după haosul...
Cota redusă de TVA este păstrată doar pentru anumite...
Trump și Putin, discuție fără...
Premierul Ilie Bolojan a...
România se confruntă cu o criză...
UiPath îl numește pe David...
Ministerul Transporturilor și...
Giganții industriali europeni...
Analistul economic Petrișor...
Rovinieta se scumpește din...
Vicepremierul Tanczos Barna a...
Curs valutar BNR, 3 iulie 2025.
Preşedintele Cartel Alfa,...
Criza e reală, cifrele nu mai...
Creşterea cotei generale de...
Orban mizează pe „prima casă” în campania pentru 2026.