Hong Kong: Un localnic, arestat pentru că a cântat imnul britanic în memoria Reginei Elisabeta a II-a

Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Hong Kong: Un localnic, arestat pentru că a cântat imnul britanic în memoria Reginei Elisabeta a II-a
Hong Kong: Un localnic, arestat pentru că a cântat imnul britanic în memoria Reginei Elisabeta a II-a
Un localnic din Hong Kong, care a cântat imnul britanic la o muzicuţă pentru mulţimea adunată în faţa consulatului britanic în timpul funeraliilor Reginei Elisabeta a II-a, a fost arestat pentru răzvrătire, au anunţat marţi poliţia şi presa locale, relatează AFP.

Sute de oameni s-au adunat luni seara în faţa consulatului britanic, urmărind funeraliile suveranei britanice pe smartphone-uri, aprinzând lumânări şi depunând flori.

Bărbatul a început să cânte la muzicuţă, potrivit unui jurnalist AFP, interpretând în special imnul britanic şi "Glory to Hong Kong", un cântec care a fost popular în timpul protestelor pro-democraţie din urmă cu trei ani.

Marţi, poliţia a declarat că un bărbat de 43 de ani a fost arestat în faţa consulatului pentru "acte de răzvrătire". Poliţia a confirmat pentru AFP că este vorba de bărbatul cu muzicuţă.

Fostă colonie britanică, Hong Kong a fost retrocedat Chinei în 1997, dar încă mai are gravată acea moştenire, de la numele străzilor şi omniprezenţa limbii engleze până la sistemul judiciar. 

Funerariile Reginei Elisabeta a II-a: Costurile uriașe ale unei ceremonii impresionante

Britanicii și-au luat rămas bun de la Regina Elisabeta a II-a. Au fost 12 zile de doliu național în care sute de mii de locuitori ai Regatului Unit au stat chiar și 13 ore la coadă pentru se înclina în fața sicriului. Au fost momente emoționante, transmise în întreaga lume. O ceremonie cu adevărat impresionantă, extrem de bine pusă la punct, cu o mobilizare extraordinară de oameni. Nu au existat abateri de la program, totul a decurs lin, conform planului la care s-a lucrat în ultimele două decenii, conform indicațiilor date de Suverana însăși. 

Dincolo de durere, importanța acestui eveniment care, potrivit analiștilor, încheie o epocă a istoriei lume, se ridică întrebarea: cât a costat întreaga operațiune? Deocadată nu există cifre oficiale, dar în mass-media au apărut deja speculațiile. 

Fiecare bănuț are o justificare 

Astfel, unii au estimat că înmormântarea va costa între 10 milioane și 30 de milioane de lire sterline în timp ce alții vorbesc de mai multe "miliarde", The Economic Times mergând până la a avansa suma de 6 miliarde de lire sterline. Pentru fiecare bănuț există însă o justificare. 

Spre exemplu, numai măsurile de securitate, de o amploare nemaivăzută în Marea Britanie și pentru care au fost mobilizați 10.000 de polițiști și armata, vor costa în jur de 6,5 milioane de lire sterline. În plus, bursele londeze au avut zile libere, la fel cum și sistemul bancar a fost închis, ceea ce va costa economia britanică  milioane de euro, deși o parte din această sumă va fi compensată de veniturile din turism. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Cupru
Blocuri de locuințe / FOTO: Freepik
Un motostivuitor transportă o mașină veche / Foto: Arhivă
Sediul Damen din Rotterdam, Olanda
Rompetrol
Insolvență / FOTO: Freepik
BNR
Târg imobiliar
Comerțul en-gros a scăzut / Foto: Freepik
Bursa de la Frankfurt
Ministrul Comerțului din Coreea de Sud, Ahn Duk-geun (centru), alături de Yoji Muto din Japonia (stânga) și Wang Wentao din China (dreapta), la Seul.
Persoană cu handicap / Foto: Freepik
Bună dimineața!
Bursa de la București / FOTO: Facebook
Prof. Mircea Coșea
Papa Fancisc
OMV Petrom / Foto: Oana Pavelescu
Foto: Freepik.com
Biroul unui judecător / Foto: Freepik
Hidroelectrica
Mircea Fechet / FOTO: Gov.ro
Miliardarul și invetitorul american Ray Dalio / FOTO: Wikipedia
Boeing
Eolian offshore / FOTO: Freepik

Energia eoliană offshore: Ce a rămas din gloria de altădată?

Carnajul bursier continuă pentru actorii din acest...

Platformă petrolieră / FOTO: Freepik
Sebastian Burduja / Foto: gov.ro
Casa de schimb valutar: Foto: Oana Pavelescu
Criză economică / Foto: Freepik

Norvegia pierde o avere: Zeci de miliarde au fost spulberate

Fondul suveran al Norvegiei, afectat de declinul pieței...


pixel