Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
Gigantul bancar HSBC a lansat o aplicație pe piața britanică, numită Zing, care oferă servicii de conversie valutară „la rate competitive”, un segment de piață unde va concura cu fintech-urile Revolut și Wise.
„Zing este o nouă tehnologie fintech internațională care face parte din grupul HSBC” și „noua sa aplicație de plăți internaționale va începe să funționeze în Marea Britanie”, cu „rate transparente și competitive pentru cheltuirea, trimiterea și conversia valutelor internaționale”, a anunțat banca într-un comunicat de presă dat publicității joi și citat de cotidianul economic Le Figaro.
Peste 200 de țări și teritorii
Printre atlele, utilizatorii vor putea deține zece valute diferite în aplicație, de la euro la lire sterline, dolari americani sau yeni, bani pe care îi vor putea cheltui „fără taxe de conversie la punctul de vânzare”.
Un card de debit, virtual sau fizic, poate fi folosit „în peste 200 de țări și teritorii”, iar aplicația va permite celor care o folosesc inclusiv să trimită bani în peste 30 de valute. „Zing a fost dezvoltat ca fintech în cadrul grupului HSBC”, pentru a „profita de expertiza și experiența băncii în plăți internaționale”, argumentează instituția.
Ambiții de viitor
Pentru moment, noua entitate este rezervată clienților britanici, dar HSBC „speră să împărtășească în curând mai multe informații despre proiectele sale pentru alte piețe”, a declarat un purtător de cuvânt al grupului intervievat de AFP. Deși compania face parte din grupul HSBC, nu este o bancă, ci „o instituție de monedă electronică” aprobată de Financial Conduct Authority (FCA), organul de supraveghere a pieței britanice, a subliniat oficialul.
Fintech-ul britanic Revolut, care vrea să concureze cu giganții bancari europeni, și-a publicat rezultatele pentru 2022 la sfârșitul lunii decembrie, cu aproape un an întârziere, dezvăluind o scădere a profitului net, în principal din cauza marile investiții în dezvoltarea platformei. Compatriotul său Wise, specializat în transferuri de bani, a anunțat în iunie un profit net înmulțit cu șase pentru exercițiul său financiar, evoluție determinată în special de creșterile ratelor dobânzilor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...