Huawei, investiție uriașă în America Latină pentru a contracara problemele din SUA
Autor: Matei Ion
Data publicării:
Huawei
Huawei
Huawei Technologies Co Ltd intenţionează să investească în următorii trei ani aproximativ 800 de milioane de dolari în construirea unei fabrici în Brazilia, care va produce atât pentru piaţa internă cât şi pentru cea externă, a anunţat guvernatorul statului Sao Paulo, Joao Doria, transmite Reuters. 

Investiţia vine pe fondul extinderii prezenţei grupului chinez de telecomunicaţii în America Latină, pentru a contracara problemele din SUA. 

Fabrica va avea 1.000 de angajaţi şi va produce probabil telefoane mobile inteligente şi echipamente de telecomunicaţii, pentru a face faţă cererii în urma licitaţiei pentru frecvenţele destinate tehnologiei 5G, care ar urma să aibă loc în martie 2020 în Brazilia. 

"În funcţie de evoluţia vânzărilor de smartphone-uri pe piaţa locală, Huawei va lua în considerare construirea unei unităţi în Sao Paulo în viitorul apropiat", se arată într-un comunicat al companiei chineze. 

Huawei, care este prezent de 21 de ani pe piaţa din Brazilia, are deja o fabrică în statul Sao Paulo, cu 2.000 de angajaţi, unde se produce echipamente pentru infrastructura de telecomunicaţii. 

Huawei înregistrează o creștere a veniturilor, în pofida sancţiunilor SUA

Huawei este cel mai mare producător de echipamente de telecomunicaţii din lume şi al doilea producător de smartphone-uri la nivel global. 

Pentru piaţa braziliană, Huawei importă dispozitivele din China, dar costurile ar fi mai scăzute dacă le-ar produce pe plan local. 

Alţi furnizori globali de echipamente de reţea 5G cu fabrici în statul Sao Paulo sunt Ericsson (Suedia) şi Nokia Oyj (Finlanda). Cele două companii nu au dorit să comenteze intenţia Huawei de a se extinde pe piaţa din Brazilia. 

Pe fondul tensiunilor comerciale cu Beijingul, preşedintele american Donald Trump a interzis grupurilor americane să desfăşoare comerţ în telecomunicaţii cu companii străine considerate periculoase pentru securitatea naţională, o măsură ce vizează în special Huawei, gigantul chinez de telecomunicaţii, considerat "oaie neagră" de către Washington. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Apple dezvăluie o nouă gamă de iPad, mai eficientă

După un an și jumătate fără niciun anunț pe iPad-uri,...

Drone militare: Marocul decolează cu o compania israeliană

Compania israeliană BlueBird Aero Systems, care...

OpenAI va detecta imaginile create cu AI generativă

Concret, este vorba despre un instrument nou al celor de...

Care sunt autovehiculele pentru care nu se datorează impozit

În anumite situații legea prevede că nu proprietarii...

Motorina continuă să fie mult mai ieftină decât benzina

Până acum câțiva ani, motorina era mai ieftină decât...

De ce americanii vor să interzică TikTok

TikTok și proprietarul rețelei de socializare,...

Porturile belgiene, invadate de mașini electrice chinezești

Consecință a volumului impresionant de producție al...


pixel