Conform acestui acord, Hyundai se va însărcina cu fabricarea vehiculelor, în timp ce Uber va veni cu logistica pentru ca serviciul să poată opera, să conecteze piloţii cu pasagerii, şi va gestiona sosirea şi îmbarcarea utilizatorilor în heliporturi.
Primăria Capitalei. Noi obligații pentru firmele de taxi
Cele două companii au dezvăluit acordul de colaborare în cadrul Salonului de tehnologie CES, care se desfăşoară zilele acestea la Las Vegas (SUA), şi au spus că speră să facă primele probe chiar în acest an, urmând ca serviciul să devină total operaţional în 2023.
Vehiculul aerian conceput de Hyundai a fost botezat S-A1, va fi 100% electric, va putea să atingă o viteză de 290 kilometri pe oră şi va parcurge distanţe de până la 100 de kilometri (se va axa pe curse scurte, de mai puţin de 30 de minute).
Din iulie, Uber deja operează un serviciu de elicoptere care conectează insula Manhattan cu unul dintre aeroporturile din New York, respectiv "John F. Kennedy", cu un preţ pe cursă cuprins între 200 şi 225 de dolari.
Cofondatorul Waze, tot ce nu știați despre aplicație (VIDEO)
Compania a pus în funcţiune "Uber Copter" prin intermediul diviziei sale Uber Elevate, o ramură ce a fost creată acum trei ani pentru a explora posibilităţile de ridesharing aerian, serviciul fiind disponibil membrilor săi cu statut de platină sau de diamant.
În plus faţă de transportul aerian, serviciul include o cursă auto de la domiciliul clientului la un heliport din zona joasă a insulei, de unde se ia un elicopter cu un parcurs cu o durată de opt minute.
În total, cursa, inclusiv partea terestră - poate dura până la jumătate de oră, faţă de o oră (sau chiar două) dacă se optează pentru transportul auto, tren sau metrou.
Aceste elicoptere, cu doi piloţi, pot să ofere servicii pentru cinci persoane.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Precizări privind înscrierea...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Greenpeace România a câștigat...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...
Decizia adoptată în ședința de...
Documentul a fost parafat la Budapesta de Zsolt Hernadi,...
Trenul nou a fost anulat joi...
În şedinţa de joi a...
Legile gravitației par să se...
Evenimentul va avea loc, cel mai probabil, în primele...