Hyundai negociază cu o firmă din Kazahstan vânzarea fabricii din Rusia
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Hyundai. Foto: Pexels.com
Hyundai. Foto: Pexels.com
Hyundai Motor negociază vânzarea fabricii sale din Rusia unei firme din Kazahstan.

Grupul auto sud-coreean Hyundai Motor Co este în negocieri cu o firmă din Kazahstan privind vânzarea fabricii sale din Rusia, a anunţat joi presa din Coreea de Sud, transmite Reuters.

Multe fabrici de pe piaţa rusă şi-au suspendat producţia şi au trimis angajaţii în şomaj din cauza deficitului de componente şi echipamente de înaltă tehnologie, din cauza sancţiunilor şi a exodului producătorilor auto occidentali, după invadarea Ucrainei de către Rusia.

Guvernul local din Sankt Petersburg negociază cu Kazahstanul vânzarea uzinei Hyundai din Rusia, a anunţat agenţia de presă sud-coreeană Yonhap, citând un raport TASS.

Discuţiile privind vânzarea fabricii Hyundai din Sankt Petersburg unei companii auto din Astana, Kazahstan, sunt în stadiu final, iar acordul ar putea fi semnat în iunie, susţine Yonhap.

Hyundai Motor a suspendat operaţiunile fabricii sale din Rusia în martie 2022.

Reprezentanţii Hyundai Motor nu au fost imediat disponibili pentru a răspunde solicitărilor Reuters de a comenta informaţia.

Hyundai şi filiala sa Kia Corp sunt în top 10 producători auto globali în funcţie de vânzări şi fabricau aproximativ 200.000 vehicule pe an în Rusia, 4% din capacitatea de producţie globală.

Grupul francez Renault a vândut pentru doar o rublă statului rus participaţia majoritară pe care o deţinea la producătorul auto rus Avtovaz, cu opţiunea de a o răscumpăra în termen de şase ani. Similar, Nissan şi-a vândut activele pentru un euro.

Analiştii se aşteaptă ca vânzările de maşini noi pe piaţa rusă să crească anul acesta la aproximativ 800.000 de unităţi, de la 687.370 în 2022, dar mult sub nivelul de 1,6 milioane vândute în 2021.

 

Din aceeaşi categorie: Ţările luate în calcul de Volkswagen pentru construirea unei fabrici de baterii

 

Grupul auto german Volkswagen încă discută unde va construi prima mare fabrică de celule de baterii în afara Europei, a anunţat vineri un purtător de cuvânt, în contextul speculaţiilor privind amplasarea unei astfel de uzine în Statele Unite, transmite Reuters.

"Încă lucrăm din greu pentru a găsi cel mai potrivit loc pentru prima gigafactory din America de Nord, suntem în discuţii constructive, importante", încă nu s-a luat nicio decizie, a explicat oficialul VW.

Consiliul de Supervizare al Volkswagen se întâlneşte vineri pentru a discuta despre o nouă fabrică de producţie în Statele Unite, precum şi o uzină de celule de baterii în America de Nord, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Acestea susţin că Volkswagen va extinde actuala unitate din Chattanooga, Tennessee, pentru a produce modelul ID. Buzz.

Obiectivul Volkswagen este de a ajungă la o cotă de piaţă de 10% în Statele Unite.

Planurile Volkswagen pe termen lung prevăd construcţia a şase fabrici de celule de baterii pentru vehicule electrice în Europa până la finele acestui deceniu. Una dintre uzine, care ar urma să fie inaugurată în 2027, va fi construită în Europa de Est. Împreună, cele şase fabrici de baterii din Europa ale Volkswagen vor putea produce celule de baterii cu o capacitate totală de 240 gigawaţi oră pe an în 2030.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

România are încă un aeroport la standarde Schengen

Lucrările de modernizare și extindere a Aeroportului...

BHP vrea să ”aprindă” întreaga industrie a cuprului

Anglo American a confirmat primirea unei oferte de...

Revolut a ajuns la 10.000 de angajați

Revolut, fintech-ul britanic cu peste 40 de milioane de...

Numărul muncitorilor filipinezi urmează să crească cu 50%

În cadrul primei ediții a Săptămânii Prieteniei...

Mii de zboruri anulate în toată Europa din cauza unei greve

Veşti proaste pentru cei care au programate, zilele...

Obligații noi pentru bănci față de clienții cu credite

Într-o mișcare care ar putea aduce un val de alinare...

Tesla promite că va fabrica maşini mai ieftine

Tesla a anunţat că va introduce noi modele la începutul...

Germania estimează o creştere economică de 0,3%

Miercuri, în cadrul unei conferințe de presă la Berlin,...

Start-Up Nation. Condiții noi pentru cei care vor să aplice

Ministerul Economiei și Antreprenoriatului propune o...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel