O nouă zi de creșteri la Bursa de la București: BET trece de 17.370 de puncte
Lichiditate solidă și aprecieri...
El a participat la conferinţa "Energy Transition 2019" şi, la plecare, a fost întrebat de jurnalişti care este opinia sa cu privire la modificarea Legii offshore.
"Cred că trebuie să existe un consens transpartinic cu privire la această lege. De asemenea, consider că, în cazul în care ExxonMobil decide în final retragerea din România, ar trebui ca statul român să se implice, iar Romgaz ar trebui să preia participaţia lor. ExxonMobil nu a exclus niciodată o colaborare cu Romgaz în acest sens", a susţinut Iancu.
Potrivit acestuia, Romgaz are capacitatea de a prelua participaţia americanilor în proiectul de mare adâncime din Marea Neagră. "Dacă vă uitaţi la portofoliul de zăcăminte al Romgaz şi la rezultatele din primele şase luni ale anului, veţi vedea că Romgaz are capacitatea de a prelua participaţia Exxon. Romgaz poate să devină unul dintre principalii actori de pe piaţa energetică din România, alături de Hidroelectrica şi Nuclearelectrica", a precizat el.
Iancu a mai spus că discuţiile în Parlament pe tema Legii offshore vor fi reluate în următoarea sesiune parlamentară. Pe 30 octombrie, la audierile din comisiile parlamentare, noul ministru al Economiei şi Energiei, Virgil Popescu, a arătat că doreşte să existe consens politic în ceea ce priveşte o eventuală modificare a Legii offshore, precizând că va cere companiilor care operează în Marea Neagră să precizeze concret dacă vor să se retragă din aceste proiecte sau nu.
Citește și Încep forările în perimetrul Trident din Marea Neagră
"Vă promit că voi avea discuţii cu operatorii şi împreună cu Parlamentul vom discuta şi vom face, dacă este cazul, modificări la Legea offshore. Îmi doresc unanimitate în Parlament pe această lege. Inclusiv modul în care s-a lucrat în Parlament la această lege a scăzut încrederea investitorilor", a spus Popescu. El va cere companiilor petroliere să precizeze dacă au trimis sau nu Guvernului scrisori în care anunţă că vor să se retragă din proiectele din Marea Neagră.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Lichiditate solidă și aprecieri...
Donald Trump ar dori să vadă...
Eveniment de proporții la...
Hidroelectrica a semnat un...
Reformă de amploare la...
„Este prețul libertății” – așa...
Trump atacă dur China pentru că...
Carnajul bursier continuă pentru actorii din acest...
Poziție fermă a SUA împotriva...
Guvernul pregătește compensații...
Leul s-a apreciat ușor joi în...
Fondul suveran al Norvegiei, afectat de declinul pieței...
După ce a jucat încă de la...
În ședința de Guvern de astăzi,...
Guvernul urmează, în ședința de...
Guvernul amână sancțiunile pentru e-Transport până la...
Firme care întrețin spații...
ROBOR în ușoară creștere,...
Guvernul continuă Programul de...
Cristian Popa (BNR) spune că:...
După ce a controlat inflația,...
CEC Bank acordă și în 2025...
Trump pierde omul-cheie din...
După aproape 100 de zile de...
Banii vin la timp în luna mai,...
Comisarul european Piotr...
Grupaj de știri.
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a încheiat sesiunea de...