Ce urmează pentru economia mondială? FMI revizuiește previziunile pentru 2025
FMI a publicat vineri un nou...
"Când crede domnia sa că putem rezolva schimbările acestea legislative inițiate undeva spre sfârșitul anului trecut despre care se făcea vorbire, schimbarea legislativă cerută atât de consumatori cât și de jucătorii din domeniu.
Am să mă refer la aspectul acesta al consolidării industriei şi anume: când se vinde o investiţie în regenerabile, se vinde cu certificatele verzi ataşate cu tot - cele care au fost făcute la vremea când se dădeau certificate verzi. Transferul acesta de business este cumva împiedicat, pentru că legislaţia nu prevede transferarea certificatelor verzi odată cu aceste transferuri de business şi cu consolidarea business-ului şi atunci ştiu că există o iniţiativă legislativă. Când vedem deblocată această inițiativă legislativă? Investiţiile în domeniul energetic nu se pot pune în funcţiune într-un an de zile. Ca să poţi face investiţii în energie, ai nevoie de cel puţin doi-trei ani" a spus Ovidiu Demetrescu.
George-Sergiu Niculescu, secretar de stat în Ministerul Energiei a intervenit și a explicat situația.
"Îmi cer scuze că vă întrerup. Nu aş vrea să mergem pe o pistă falsă. Nu am spus că îmi doresc capacităţi de producţie într-un an şi am vorbit despre energie la un preţ sustenabil pentru consumatori. Mi-aş dori să ajungem la un preţ al energiei ca în 2018-2019, când piaţa se închidea la 180-190 de lei. Nu ştiu dacă vom mai putea ajunge al aceste valori, dar îmi doresc ca, prin introducerea, construirea şi punerea în funcțiune a noi capacități de producţie, să punem presiune pe preţ, în aşa fel încât producătorii să producă energie la un preţ sustenabil pentru consumatori.
Şi nu mă refer doar la consumatorul casnic. Mă refer şi la consumatorul non-casnic, pentru că practic aceştia ţin economia. În ceea ce priveşte prima dumneavoastră întrebare, referitor la modificarea legii, cred că este o iniţiativă în Parlamentul României. În calitate de secretar de stat, am fost prezent la discuţiile din Parlament. Decizia este a Parlamentului. Noi am susținut actul normativ. Când va fi pus pe ordinea de zi a plenului spre a fi adoptat? Nu am această informaţie", a spus George-Sergiu Niculescu, secretar de stat în Ministerul Energiei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...
Piețele financiare mizează că...
Înalta Curte de Casaţie şi...
Un decret regal vechi din...
Evoluția ROBOR nu aduce o veste bună pentru cei care au credite la bănci.
Cel mai recent raport privind...
Cei care doresc că câștige bani...
România intensifică lupta...
Gazprom, pe fondul pierderilor...
Grupaj de știri.
Eșec major pentru compania lui...
Apartamentele cu două camere reprezintă cea mai...
Când doi titani își unesc forțele, iar piața...