În ciuda temerilor legate de schimbările climatice, guvernele dublează producția de combustibili fosili

Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Petroliști
Petroliști
În ciuda faptului că schimbările climatice sunt din ce în ce mai evidente, guvernele lumii pur și simplu au dublat producția combustibililor fosili.

Un nou raport al Organizației Națiunilor Unite a constatat că, în ciuda promisiunilor de reducere a producției cei mai mari producători de petrol din lume sunt pe cale să foreze pentru și mai mult țiței decât până acum.

În raportul ONU "Raportul privind decalajul de producție" (RDP) publicat de ONU privind schimbările climatice se atrage atenția asupra impulsului continuu - și ipocrit - de a fora pentru combustibili fosili din partea unor țări precum Statele Unite, Rusia și Arabia Saudită, în ciuda promisiunilor publice contrare.

"Guvernele dublează literalmente producția de combustibili fosili; acest lucru înseamnă probleme duble pentru oameni și pentru planetă", a declarat secretarul general al ONU, António Guterres, într-un comunicat de presă care anunță raportul.

De mult timp, a fost foarte clar că noile foraje de combustibili fosili sunt în antiteză cu reducerea emisiilor de carbon - deoarece, evident, reducerea sursei de emisii este de departe cea mai eficientă tactică.

Chestiuni de stat

Cu toate acestea, așa-numitele "petrostate", sau cele care depind de petrol, cum ar fi Statele Unite, vor fora până în 2030 mai mulți combustibili fosili decât oricând înainte, prevede acest ultim raport al ONU. De asemenea, se așteaptă ca primii 20 de producători de petrol din lume, conform propriilor planuri declarate, să genereze mai mult decât dublul cantității considerate sigure până la sfârșitul acestui deceniu, subliniind decalajul tot mai mare dintre obiectivele semnate în comun de aceste țări și realitățile noastre stridente.

Dintre aceste 20 de țări producătoare de petrol, care includ și India, Brazilia și Canada, 17 și-au asumat angajamente de emisii nete zero pe care, în mod clar, nu le respectă, se arată în raport.

Cu toate acestea, au existat patru țări - Regatul Unit, Norvegia, Germania și, în mod curios, China - ale căror emisii vor scădea dacă își vor continua planurile actuale.

Rău pentru afaceri

Fiind unul dintre principalii avertizori la nivel mondial în ceea ce privește pericolele pe care le reprezintă producția și utilizarea nemijlocită a petrolului, ONU este în mod clar mâhnită de aceste rezultate, care par să se potrivească cu observația generală conform căreia promisiunile de a se orienta către alternative energetice mai puțin poluante în speranța de a evita cele mai grave schimbări climatice au fost deșarte.

Dincolo de faptul că este foarte rău pentru mediu, experții susțin, de asemenea, că a continua să te bazezi pe combustibilii fosili, care sunt infamanți și limitați, este, de asemenea, o afacere proastă.

"În ciuda promisiunilor lor privind clima, guvernele' plănuiesc să [arunce] încă mai mulți bani într-o industrie murdară și pe moarte, în timp ce oportunitățile abundă într-un sector înfloritor de energie curată", a declarat pentru The Guardian Neil Grant, unul dintre autorii raportului ONU și expert la think tank-ul Climate Analytics. "Pe lângă nebunia economică, este un dezastru climatic creat de noi înșine".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Bani
Friedrich Merz / FOTO: Wikipedia

Germania: Conservatorii în frunte. AfD, scor istoric

Conform sondajelor la ieșirea de la urne, CDU/CSU au...

Muncitori montează panouri solare pe acoperișul unei case / Freepik
Sebastian Burduja / FOTO: Gov.ro
Germania / FOTO: Unsplash
Trebuie să pună mâna pe carte / FOTO: Freepik
Meta
Consultând evoluția bursei / FOTO: Freepik
Foto: Pexels.com

BCE ar putea reduce dobânda la 2% până în vară

Oficial BCE: „Am putea ajunge la acest nivel în câteva...

Santorini / FOTO: Freepik

La Santorini pământul s-a mai calmat. Ce spun specialiștii

Autoritățile din Grecia monitorizează situația seismică

Dispreț total
comertul online - FOTO: Freepik@narawit_sukkasemsakorn
Volodimir Zelenski Ursula von der Leyen / Foto: president.gov.ua

Cum vor europenii să-l ajute pe Zelenski în fața lui Trump

Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...

Volodimir Zelenski / Foto: Președinția Ucrainei
BMW electric
munca la gri - FOTO: Freepik@creativeart
Javier Milei
starlink - FOTO: Freepik@alicephoto

Țara care plătește abonamentul Starlink pentru Ucraina

Care este țara europeană care plătește abonamentul...

Contor electric
Bună dimineața! O zi liniștită! / FOTO: Unsplash

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...

Este o veste bună pentru cele doua banci
Ședință de Guvern / Foto: gov.ro
Warren Buffett supranumit și Oracolul din Omaha
Tanczos Barna / FOTO: gov.ro
Alegeri în Germania / FOTO: Freepik
Bani / Foto: Freepik
Taxe
reciclarea textilelor - FOTO: Freepik
Criptomonede / FOTO: Unsplash
Avion de luptă Rafale / FOTO: https://www.facebook.com/thalesgroup

pixel