În ciuda temerilor legate de schimbările climatice, guvernele dublează producția de combustibili fosili
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Petroliști
Petroliști
În ciuda faptului că schimbările climatice sunt din ce în ce mai evidente, guvernele lumii pur și simplu au dublat producția combustibililor fosili.

Un nou raport al Organizației Națiunilor Unite a constatat că, în ciuda promisiunilor de reducere a producției cei mai mari producători de petrol din lume sunt pe cale să foreze pentru și mai mult țiței decât până acum.

În raportul ONU "Raportul privind decalajul de producție" (RDP) publicat de ONU privind schimbările climatice se atrage atenția asupra impulsului continuu - și ipocrit - de a fora pentru combustibili fosili din partea unor țări precum Statele Unite, Rusia și Arabia Saudită, în ciuda promisiunilor publice contrare.

"Guvernele dublează literalmente producția de combustibili fosili; acest lucru înseamnă probleme duble pentru oameni și pentru planetă", a declarat secretarul general al ONU, António Guterres, într-un comunicat de presă care anunță raportul.

De mult timp, a fost foarte clar că noile foraje de combustibili fosili sunt în antiteză cu reducerea emisiilor de carbon - deoarece, evident, reducerea sursei de emisii este de departe cea mai eficientă tactică.

Chestiuni de stat

Cu toate acestea, așa-numitele "petrostate", sau cele care depind de petrol, cum ar fi Statele Unite, vor fora până în 2030 mai mulți combustibili fosili decât oricând înainte, prevede acest ultim raport al ONU. De asemenea, se așteaptă ca primii 20 de producători de petrol din lume, conform propriilor planuri declarate, să genereze mai mult decât dublul cantității considerate sigure până la sfârșitul acestui deceniu, subliniind decalajul tot mai mare dintre obiectivele semnate în comun de aceste țări și realitățile noastre stridente.

Dintre aceste 20 de țări producătoare de petrol, care includ și India, Brazilia și Canada, 17 și-au asumat angajamente de emisii nete zero pe care, în mod clar, nu le respectă, se arată în raport.

Cu toate acestea, au existat patru țări - Regatul Unit, Norvegia, Germania și, în mod curios, China - ale căror emisii vor scădea dacă își vor continua planurile actuale.

Rău pentru afaceri

Fiind unul dintre principalii avertizori la nivel mondial în ceea ce privește pericolele pe care le reprezintă producția și utilizarea nemijlocită a petrolului, ONU este în mod clar mâhnită de aceste rezultate, care par să se potrivească cu observația generală conform căreia promisiunile de a se orienta către alternative energetice mai puțin poluante în speranța de a evita cele mai grave schimbări climatice au fost deșarte.

Dincolo de faptul că este foarte rău pentru mediu, experții susțin, de asemenea, că a continua să te bazezi pe combustibilii fosili, care sunt infamanți și limitați, este, de asemenea, o afacere proastă.

"În ciuda promisiunilor lor privind clima, guvernele' plănuiesc să [arunce] încă mai mulți bani într-o industrie murdară și pe moarte, în timp ce oportunitățile abundă într-un sector înfloritor de energie curată", a declarat pentru The Guardian Neil Grant, unul dintre autorii raportului ONU și expert la think tank-ul Climate Analytics. "Pe lângă nebunia economică, este un dezastru climatic creat de noi înșine".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

15.000 de lei, bani de la stat pentru unele familii

Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse...

Stațiunea Mamaia, făcută praf din două vorbe de Mihai Tudose

Europarlamentarul Mihai Tudose, vicepreşedinte al PSD, a...

BNS reclamă inechitățile din sistemul fiscal

Blocul Naţional Sindical aduce în atenţia publicului...

Serviciile Starlink, afectate de furtuna solară

Starlink, divizia de sateliți a companiei SpaceX a lui...

Activiștii de mediu au atacat fabrica Tesla de lângă Berlin

Activiștii germani de mediu au declanșat un protest care...

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Informațiii despre depozitele bancare, pensiile...

Rușii bogați au o nouă problemă logistică legată de avere

Invazia declanșată de Putin în Ucraina a provocat recent...

Economia Chinei dă semne de redresare. Analiștii, precauți

Exporturile și importurile Chinei au înregistrat o...

Românii pot cumpăra din nou titluri Tezaur

Românii pot investi, începând de luni, 13 mai, în...

Companiile europene se îndepărtează de China. Analiză

Este o realitate constatată de Camera de Comerț a UE în...

Atac la Google: OpenAI va dezvălui un motor de căutare

Evenimentul a fost programat pentru începuul săptămânii...

Nestlé: Investiție în ”economia albastră”

Compania a explicat despre ce este vorba.

Riscurile ”mascate” de pe piața mondială a zahărului

Despre piața zahărului se poate spune că este...


pixel