În Manhattan s-a construit un bloc din sute de mii de kilograme de moloz și deșeuri
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Ceva nou care nu a mai fost folosit în Statele Unite
Ceva nou care nu a mai fost folosit în Statele Unite
Privit de departe imobilul nu atrage atenția în mod deosebit. Poate doar prin faptul că este o construcție nouă. Puțini și-ar putea imagina că fațada blocului cu 219 de apartamente este făcută din moloz.

Fațada din cărămidă a clădirii The West, un bloc nou cu 219 apartamente din Manhattan, a fost realizată din aproape 263.000 kg de moloz și deșeuri industriale. Cărămizile, fabricate de compania olandeză StoneCycling, sunt compuse în proporție de 60 % din ceramica folosită la vasele de toaletă, gresie și oțel reciclate.

West a fost proiectat de firma olandeză de arhitectură Concrete. Este prima lucrare la care sunt folosite cărămizile WasteBasedBricks de la StoneCycling - și este prima dată când cărămizile din deșeuri au fost utilizate în SUA, scrie Fast Company. De aproape, fiecare cărămidă arată diferit. Unele sunt netede, altele seamănă cu hârtia de șmirghel, iar altele au găurele minuscule pe suprafață.

Concrete a ales cărămizi reciclate deoarece aspectul lor, departe de a fi ideal, conferă acuratețe istorică clădirii și o ajută să se integreze în mediul înconjurător. Deșeurile folosite pentru cărămizile de la The West au fost obținute din Olanda, Germania și Marea Britanie.

Citește și Altă NENOROCIRE s-a abătut asupra economiei mondiale. Ne va afecta pe toți

Citește și Începe montarea tablierului la podul suspendat peste Dunăre, de la Brăila

Cărămizile convenționale sunt fabricate din argilă și arse în cuptoare. Acest proces este intensiv din punct de vedere energetic și necesită cantități mari de materii prime. Pentru a-și reduce amprenta de carbon, StoneCycling intenționează să treacă de la gazul natural la hidrogen pentru a alimenta cuptoarele.

Tipul de deșeuri determină nuanța și textura cărămizilor: nuanțele variază de la "alună" la "fistic" și "sare + piper". Pentru a crea nuanța "trufașă" a cărămizilor, compania a trebuit să adauge deșeuri din industria siderurgică.

În Olanda, costul pe metru pătrat al cărămizilor reciclate este în medie de 14 dolari, față de aproximativ 8 dolari pentru cărămizile standard, dar se așteaptă ca prețul să scadă pe măsură ce costul materialelor de reciclare devine mai ieftin decât cel al extracției materiilor prime.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel