Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
Fațada din cărămidă a clădirii The West, un bloc nou cu 219 apartamente din Manhattan, a fost realizată din aproape 263.000 kg de moloz și deșeuri industriale. Cărămizile, fabricate de compania olandeză StoneCycling, sunt compuse în proporție de 60 % din ceramica folosită la vasele de toaletă, gresie și oțel reciclate.
West a fost proiectat de firma olandeză de arhitectură Concrete. Este prima lucrare la care sunt folosite cărămizile WasteBasedBricks de la StoneCycling - și este prima dată când cărămizile din deșeuri au fost utilizate în SUA, scrie Fast Company. De aproape, fiecare cărămidă arată diferit. Unele sunt netede, altele seamănă cu hârtia de șmirghel, iar altele au găurele minuscule pe suprafață.
Concrete a ales cărămizi reciclate deoarece aspectul lor, departe de a fi ideal, conferă acuratețe istorică clădirii și o ajută să se integreze în mediul înconjurător. Deșeurile folosite pentru cărămizile de la The West au fost obținute din Olanda, Germania și Marea Britanie.
Citește și Altă NENOROCIRE s-a abătut asupra economiei mondiale. Ne va afecta pe toți
Citește și Începe montarea tablierului la podul suspendat peste Dunăre, de la Brăila
Cărămizile convenționale sunt fabricate din argilă și arse în cuptoare. Acest proces este intensiv din punct de vedere energetic și necesită cantități mari de materii prime. Pentru a-și reduce amprenta de carbon, StoneCycling intenționează să treacă de la gazul natural la hidrogen pentru a alimenta cuptoarele.
Tipul de deșeuri determină nuanța și textura cărămizilor: nuanțele variază de la "alună" la "fistic" și "sare + piper". Pentru a crea nuanța "trufașă" a cărămizilor, compania a trebuit să adauge deșeuri din industria siderurgică.
În Olanda, costul pe metru pătrat al cărămizilor reciclate este în medie de 14 dolari, față de aproximativ 8 dolari pentru cărămizile standard, dar se așteaptă ca prețul să scadă pe măsură ce costul materialelor de reciclare devine mai ieftin decât cel al extracției materiilor prime.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...