Incendiile au făcut prăpăd în sud-vestul Franței

Autor: Delia Gheață
Data publicării:
Este primul incendiu de acest gen din 2023
Este primul incendiu de acest gen din 2023
Circa 930 de hectare de pădure au fost distruse duminică în sud-vestul Franţei, în Pirinei, de primul mare incendiu izbucnit în acest an în ţară, iar aproximativ 300 de persoane au fost evacuate preventiv, au anunţat Ministerul de Interne şi departamentul de pompieri, relatează AFP şi dpa.

Pompierii au declarat că au reuşit să aducă sub control în cursul nopţii de duminică spre luni incendiul izbucnit la graniţa cu Spania.

"(Incendiul) a fost adus sub control în jurul orei 02:00 (00:00 GMT) dimineaţa, după ce flăcările au cuprins 930 de hectare" de pădure, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al departamentului de pompieri.

Ministrul francez de Interne, Gérald Darmanin, urmează să se deplaseze luni în zonă "pentru a face o evaluare a situaţiei şi pentru a sprijini cei 500 de pompieri mobilizaţi", a declarat el într-un mesaj pe Twitter.

Incendiul a izbucnit duminică dimineaţa între oraşele Cerbere, la graniţa cu Spania, şi Banyuls-sur-Mer, iar flăcările au fost înteţite de vântul puternic în această zonă afectată de secetă. Un număr de până la 540 de pompieri au fost mobilizaţi pentru a stinge incendiul. Potrivit canalului de televiziune France 3 Occitanie, la faţa locului se află şi pompieri spanioli.

În zonă au fost trimise, de asemenea, şase avioane bombardier cu apă pentru stingerea incendiilor.

Acesta este cel mai mare incendiu izbucnit până acum în acest an în Franţa, într-un departament extrem de afectat de lipsa precipitaţiilor.

Seceta din Pirineii Orientali, legată de încălzirea globală, provoacă deja restricţii şi tensiuni, patru sate fiind lipsite de apă potabilă de vineri, în timp ce fermierii, numeroşi în acest departament cu o producţie bogată de fructe şi legume, se tem pentru recoltele lor în acest început de primăvară extrem de arid.

Citește și Franţa. Reforma pensiilor iniţiată de Macron a trecut testul constituţional şi poate fi promulgată

Legea lui Macron asupra pensiilor a trecut testul constituţional de rezistenţă şi poate fi promulgată.

Reforma contestată a pensiilor iniţiată de preşedintele francez Emmanuel Macron a trecut vineri prin testul constituţional de rezistenţă şi poate fi deja promulgată în zilele următoare, relatează Reuters şi France Presse.

Legislaţia, care creşte vârsta de pensionare de la 62 la 64 de ani, este profund nepopulară în Franţa şi a declanşat proteste uriaşe.

Dar în ceea ce ar fi o senzaţie de uşurare majoră resimţită de Macron şi guvernul său, Consiliul Constituţional al ţării şi-a dat unda verde.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Bursa de la Tokyo / Foto: Dick Thomas Johnson / Flickr

Cine mai are încredere în dolar?

Indicele dolarului scade sub pragul de 100, în timp ce aliați tradiționali...

Foto: Freepik.com
Eolian
Cercetători/ FOTO: Freepik
Donald Trump / Foto: Agerpres / Mark Peterson POOL / EPA
Banca Centrală Europeană
Antrenament / FOTO: Captură ecran
Bună dimineața! / FOTO: Freepik
Lucrător
Conducte de gaze / Foto: Freepik
Mar-a-Lago / FOTO :Wikipedia
Animale de companie / FOTO: Freepik
Raiffeisen Bank / FOTO: https://www.rbinternational.com/en/raiffeisen.html
Freepik.com
Foto: Freepik.com
Kristalina Georgieva / Foto: FMI
Donald Trump
Semnarea unui document / Foto: Pexels.com
Vama Giurgiu
Transgaz
Boeing
Foto: Freepik.com
Panouri fotovoltaice
Google
Bursa de Valori București
Oameni pe stradă / Foto: DCBusiness
Știrile dimineții / Foto: Freepik
Cresc SALARIILE și PENSIILE speciale ale magistraților
UE are nevoie de forță de muncă
BCE

pixel