Importurile de țiței rusesc din India reprezintă un avantaj pentru economia mondială, potrivit liderului industriei petroliere din India, Oil and Natural Gas Corporation.
"Prin importul din Rusia, India a ajutat și economia mondială, în sensul că am eliberat o parte din importurile petrolului din Golf pentru ca alte țări să se aprovizioneze, în special Europa. Așadar, este o situație avantajoasă pentru ambele părți", a declarat K.C. Ramesh, directorul executiv al ONGC, în cadrul conferinței anuale APPEC pe teme energetice organizată de S&P Global Insights în Singapore, conform CNBC.
De la invazia Rusiei în Ucraina din februarie anul trecut, rafinăriile indiene au cumpărat petrol rusesc la preț redus. De atunci, Moscova a făcut un salt și a devenit principala sursă de țiței a Indiei, reprezentând aproximativ 40% din importurile de țiței ale acestei țări.
Puterile mondiale, inclusiv Uniunea Europeană și G7, au impus sancțiuni și restricții asupra exporturilor de petrol ale Rusiei odată cu declanșarea războiul din Ucraina.
Economia Indiei a beneficiat de prețurile reduse, a declarat Ramesh.
Achiziționarea țițeiului rusesc la preț redus de către India a fost criticată pe scară largă de Occident. În luna mai, șeful diplomației UE, Josep Borrell, a îndemnat blocul comunitar să ia măsuri drastice împotriva Indiei care revinde petrol rusesc rafinat în Europa.
India este al treilea cel mai mare importator de energie din lume și cumpără peste 80% din țițeiul său de pe piețele internaționale. Potrivit datelor din iulie ale S&P Global, sursele de țiței ale Indiei provin în mare parte din Orientul Mijlociu și Rusia.
"Dumnezeu a dat Indiei o mulțime de lucruri... dar nu și resurse", a declarat Fereidun Fesharaki, președintele companiei de consultanță în domeniul energiei Facts Global Energy, în cadrul unei discuții.
"Avem nevoie de combustibil. Și asta este ceea ce plănuim să facem. Așa că investițiile vor fi acolo, cu siguranță" , a mai spus Ramesh.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Exporturile de grâu moale ale Uniunii Europene de la...
Unicornul european Revolut își ridică miza: vrea...
OpenAI pregătește lansarea unui browser AI care...
Trump impune noi tarife vamale...
Sub presiunea lui Donald...
Producătorul Cubului Rubik, înfrânt în instanță: UE...
România rămâne sub lupa Uniunii...
Leul pierde teren în fața...
O decizie finală pentru toate...
Premierul Ilie Bolojan și-a...
O decizie finală pentru toate...
Ministerul Investițiilor și...
Indicele ROBOR la trei luni, în...
Comisia Europeană a lansat o...
Prețul cuprului a înregistrat marți cea mai mare...
Circa 2.300 de persoane şi-au...
Executivul condus de Ilie...
Ministerul Finanțelor anunță...