Curs BNR. Leul prinde puteri față de euro și dolar în timp ce aurul se scumpește
Cursul valutar rezultat din...
Preşedintele Joko Widodo a anunţat pentru prima dată planul de mutare a capitalei Indoneziei în 2019, într-un efort de a atenua provocările uriaşe de mediu cu care se confruntă Jakarta. Mutarea a fost amânată din cauza pandemiei, dar ar putea avea loc în 2024.
Guvernul speră că va reduce povara asupra Jakartei, un oraş de 10 milioane de locuitori, care este notoriu cu un trafic congestionat, suferă inundaţii regulate şi este unul dintre oraşele care se scufundă cel mai rapid din lume din cauza extragerii excesive a apelor subterane. Unele părţi din nordul Jakartei se scufundă cu 25 cm pe an din cauza tasării.
Noul nume a fost selectat de Widodo din peste 80 de opţiuni şi a fost ales pentru că reflectă geografia Indoneziei şi este emblematic la nivel internaţional, a declarat Suharso Monoarfa, ministrul Dezvoltării Naţionale. Unii critici au subliniat că alegerea s-ar putea dovedi confuză, deoarece Nusantara este, de asemenea, folosită pentru a se referi la naţiunea arhipelag ca întreg.
Cutremur în România, astăzi, resimţit în mai multe oraşe
Prin relocarea capitalei, guvernul speră, de asemenea, să redistribuie bogăţia. Java găzduieşte 60% din populaţia ţării şi mai mult de jumătate din activitatea economică - chiar dacă regiunea Kalimantan este de aproape patru ori mai mare. În cadrul proiectului, Jakarta va rămâne centrul comercial şi financiar al ţării, dar partea administrativ guvernamentală se va muta în Kalimantan de Est, la aproximativ 2 000 km nord-est de Jakarta.
Ecologiştii au avertizat că această mutare riscă să accelereze poluarea în Kalimantan de Est şi să contribuie la distrugerea pădurilor tropicale care adăpostesc urangutani şi maimuţe cu nasul lung, potrivit Mediafax.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Cursul valutar rezultat din...
Agenția de știri Mediafax și-a...
Ambasadorul României la Washington, Andrei Muraru, a...
Finalizarea hidrocentralelor începute înainte de 1989...
Noile date marchează o ajustare față de estimările...
Au mers bine anul trecut, au...
Un cutremur mai neobișnuit a...
IMM România solicită crearea...
Elon Musk, cel mai bogat om din lume și apropiat al...
Un anunț venit din partea...
De-a lungul timpului, spațiul a...
De trei săptămâni piața petrolului rămâne înscrisă pe un trend ascendent.
Este o nouă dovadă că prima economie a Uniunii Europene...
Piața cuprului se teme de Donald Trump.
Cu alte cuvinte, încă puțin și...
Numit de Donald Trump în...
Vă aducem și azi cele mai importante știri ale...
Anul 2025, pe lângă multiplele...
De ce, în primele zile ale...
Începând cu 20 ianuarie 2025,...
Angajații din sistemul bugetar vor beneficia în acest an...