Compania a decis să oprească producția de semiconductoare după apariția unui focar de COVID-19.
King Yuan Electronics Co. și-a închis principalele fabrici din districtul Miaoli în weekend și a raportat 182 de cazuri confirmate începând cu 5 iunie, potrivit Centrelor pentru Controlul Bolilor din Taiwan. Cei mai mulți dintre cei infectați sunt printre lucrătorii străini, inclusiv personalul din fabrică. Guvernul a plasat toți cei 2.000 de lucrători din străinătate, aproximativ 30% din forța sa de muncă, în carantină de 14 zile, iar compania a apelat temporar la lucrătorii locali pentru a-și pune în funcțiune liniile de producție.
Compania Regele Yuan a reluat operațiunile aseară cu volume de producție mai mici decât cele normale, a declarat Aaron Chang, purtătorul de cuvânt al firmei. Acțiunile sale au urcat cu 1,9%, luni.
„Odată ce lucrătorii migranți vor reveni la liniile de producție peste două săptămâni, compania va accelera producția pentru a compensa pierderile”, a spus reprezentantul firmei.
Capacitatea de producție și veniturile vor scădea intre 30% și 35% în iunie, a spus King Yuan Electronics într-o declarație la bursa locală.
Citește și: Lanțul slăbiciunilor. Semiconductorii reconfigurează lumea
Focarul de COVID-19 din Taiwan evidențiază amenințarea reprezentată de dependența lanțului global de aprovizionare de un număr mic de jucători cheie. Industria de producție a cipurilor din Taiwan este un furnizor crucial și potențială vulnerabilitate pentru companii dintr-o gamă largă de sectoare, de la electronice de larg consum, până la ferme de servere și până la industria auto.
Companiile se confruntă deja cu o lipsă de cipuri care a încetinit producția și a închis fabrici întregi de automobile, determinând SUA și China să exploreze modalități de a-și spori propria producție internă de astfel de componente.
Taiwanul a înregistrat un impact redus al pandemiei până anul trecut și primele luni ale anului 2021, reușind acest lucru printr-un amestec de controale la frontieră și măsuri de carantină. Dar virusul a reușit să depășească apărarea la mijlocul lunii aprilie și de atunci s-a răspândit pe toată insula.
Autoritățile sanitare au raportat peste 11.000 de cazuri și 260 de decese, mai ales în ultimele cinci săptămâni. Guvernul a impus o carantină ușoară în efortul de a încetini răspândirea, închizând școlile și facilitățile de agrement, dar până acum s-au dovedit a fi reticenți în implementarea măsurilor care pot avea impact asupra sectorului de producție axat pe export, cel care este principalul motor al economiei.
În timp ce datele de fabricație indică faptul că exportatorii de tehnologie din Taiwan au fost puțin afectați până acum, un raport al IHS Markit a avertizat săptămâna trecută că Taiwanul a întâmpinat întârzieri severe în lanțul de aprovizionare în luna mai, în timp ce companiile și-au majorat stocurile într-un efort de a se proteja împotriva penuriei de materii prime și a creșterii costurilor .
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
În cadrul emisiunii Totul...
Într-un comunicat al Haier...
Piețele financiare au...
Națiunile care utilizează pe...
Sindicatul Angajaților din...
Înalta Curte de Casație și...
Într-o mișcare istorică,...
Ministerul Finanţelor (MF) a...
Bursa de la Bucureşti a deschis...
În perioada 1.I - 30.XI.2024,...
Transelectrica își planifică...
Averea miliardarilor crește...
Donald Trump a declarat...
Noua criptomonedă a lui Donald...
Circa 1.000 de angajaţi ai...
Astăzi explorăm subiecte care aduc în prim-plan decizii...
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Președintele ales Donald Trump...
Construit în doar 10 zile la...
Aprovizionarea cu apă în...