ING, avertizare pentru clienţi. Risc pentru banii din conturi

Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
foto: pexels.com
foto: pexels.com
Cei de la ING au transmis o notificare cu privire la înșelătoriile care promit "câștiguri de nerefuzat".

"Înșelătoriile care promit 'câștiguri de nerefuzat' sunt prezente la tot pasul pe internet, chiar și în piața criptomonedelor. De cele mai multe ori sunt asociate unor branduri reale sau oameni publici, pentru ca tu să le cazi în plasă mai ușor. Ele pot să apară însă și pe rețelele sociale, prin SMS, prin apel telefonic sau prin e-mail.

Fie că vorbim de persoane care se prezintă ca 'experți' dornici să-ți împărtășească 'secretele' investițiilor de succes sau așa-ziși 'reprezentanți ai unei firme' cu notorietate care pretind că dețin autorizațiile legale de la instituții precum ASF și care promit câștiguri fabuloase, scopul lor este de a te convinge să efectuezi plăți cu cardul sau viramente în scopul de a investi. De cele mai multe ori, solicitările inițiale sunt sume mici, pentru a te testa", transmite ING într-un mesaj adresat clienţilor săi.

 

Cum să te ferești de fraudele cu "investiții de neratat" (inclusiv criptomonede)?         

 

• De câte ori în viață te-a sunat un "expert" să împărtășească cu tine secretele unor investiții de mare succes, fie criptomonede sau nu? Așadar, îți recomandăm să ignori e-mail-urile, mesajele private sau campaniile promovate pe rețelele sociale care oferă câștiguri ușoare.             

• Închide fără să eziți apelurile care îți comunică "oferte de creditare de nerefuzat", "investiții cu profituri garantate" sau orice alte servicii bancare suspecte.             

• Nu transmite date personale sau copii ale actelor de identitate prin intermediul rețelelor sociale sau prin e-mail.             

• Nu completa datele cardului și nici credențialele aplicației de internet banking pe paginile (link-urile) primite de la așa-zișii brokeri de investiții.             

• În cazul în care interlocutorul susține că reprezintă o companie autorizată, verifică la organul de autorizare din țara respectivă datele și informațiile comunicate. Spre exemplu, companiile românești intermediare de pe piața de capital pot fi verificate pe site-ul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF). Mai multe informații cu privire la fraudele cu investiții prin false intermediari se găsesc și pe site-ul ASF, secțiunea Consumatori.             

• Ia aminte că, în România, promovarea serviciilor și activităților de investiții prin intermediul unor furnizori de tip "call center" este interzisă și este calificată drept infracțiune, explică reprezentanţii ING.   

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Showroom auto / Foto: Freepik
Ilustrație: Oana Pavelescu

ANAF, informare despre depunerea Formularului 100

Informaţii importante de la ANAF pentru contribuabili.

Freepik.com
Robor

ROBOR a coborât sub nivelul de 7%

Indicele ROBOR la trei luni a scăzut, vineri, la 6,99%.

Freepik.com
Cu lista la cumpărături

TVA 11% sau 21%? Ghid complet al noilor cote de la 1 august

Cota redusă de TVA este păstrată doar pentru anumite...

Foto: Freepik.com
Colaj foto
Ilie Bolojan
Alexandru Nazare, ministrul Finanțelor
Salina Praid
Grevă / sursa foto: Freepik.com / EyeEm
David Popovici și Daniel Dines, CEO UiPath
Camioane de marfă
Rovinieta
Tanczos Barna
Sediul Ministerului Finanțelor / Foto: Silviu Matei / Agerpres
Foto: Freepik.com
BNR: Indice ROBOR

pixel