Samsung Electronics și-a prezentat planurile pentru producția de cipuri cu scopul de a ajunge din urmă liderul TSMC. Samsung a declarat că va începe gradual producția în masă a procesorului de 2 nanometri pentru aplicații mobile în 2025, apoi pentru calculatoare de înaltă performanță în 2026 și la automobile în 2027.
Aceste cipuri vor fi produse în noile fabrici din Pyeongtaek, Coreea de Sud, și Taylor, Texas. Samsung are o activitate uriașă în domeniul semiconductorilor, care este principalul său motor de profit. Aceasta produce cipuri de memorie.
Compania produce aceste cipuri nu doar în circuit intern ci și pentru alte companii care proiectează cipuri, cum ar fi Qualcomm
Cifra nanometrică se referă la dimensiunea fiecărui tranzistor individual de pe un cip. Cu cât tranzistorul este mai mic, cu atât mai multe dintre ele pot fi plasate pe un singur semiconductor. În mod obișnuit, o reducere a dimensiunii nanometrice poate produce cipuri mai puternice și mai eficiente.
Ca referință, Apple's cel mai recent procesor al iPhone-ului de la Apple este realizat cu ajutorul unui proces de 5 nm. Samsung anticipează că smartphone-urile vor avea nevoie de cipuri mai avansate în viitor și se pregătește pentru acest lucru în 2025.
Calculul de înaltă performanță se referă la cipuri pentru centrele de date pentru a antrena și implementa aplicații de inteligență artificială, Samsung încercând să profite de creșterea acestei tehnologii, stimulată parțial de popularitatea ChatGPT de la OpenAI. Nvidia, lider pe piața cipurilor de inteligență artificială, se bazează pe turnătorii precum TSMC pentru a-și produce semiconductoarele.
În primul trimestru al anului, TSMC a reprezentat 59% din veniturile globale ale turnătoriilor de semiconductori, față de 13% pentru Samsung, potrivit Counterpoint Research.
Samsung încearcă acum să recupereze decalajul prin creșterea capacității sale și prin stabilirea unei foi de parcurs pentru domeniile cu creștere ridicată de pe piața cipurilor.
Compania a reiterat că procesul său de 1,4 nm va începe în 2027, așa cum a fost planificat.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
În cadrul emisiunii Totul...
Într-un comunicat al Haier...
Piețele financiare au...
Națiunile care utilizează pe...
Sindicatul Angajaților din...
Înalta Curte de Casație și...
Într-o mișcare istorică,...
Ministerul Finanţelor (MF) a...
Bursa de la Bucureşti a deschis...
În perioada 1.I - 30.XI.2024,...
Transelectrica își planifică...
Averea miliardarilor crește...
Donald Trump a declarat...
Noua criptomonedă a lui Donald...
Circa 1.000 de angajaţi ai...
Astăzi explorăm subiecte care aduc în prim-plan decizii...
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Președintele ales Donald Trump...
Construit în doar 10 zile la...
Aprovizionarea cu apă în...