INS a confirmat: Românii care nu s-au recenzat nu vor fi amendați
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
INS a confirmat: Românii care nu s-au recenzat nu vor fi amendați
INS a confirmat: Românii care nu s-au recenzat nu vor fi amendați
În cele din urmă, INS a confirmat: Românii care nu s-au recenzat, din diverse motive, nu vor fi amendați. Inițial, autoritățile au amenințat cu sancțiuni de până la 3.000 de lei. 

Pentru cei care nu s-au recenzat, vor fi luate date din sistem, de la precedentul recensământ.

„Cei care nu au fost recenzaţi nu vor fi amendaţi, întrucât nu au oferit informaţiile din motive obiective sau subiective. În perioada următoare, colegii mei din INS vor valida cifrele din teritoriu şi vor completa baza de recensământ folosind sursele administrative.

Ei vor fi practic recenzaţi automat pe baza datelor existente în diverse surse administrative. Ei pot fi aduşi în baza de recensământ numai în măsura în care există informaţii că au fost pe teritoriul României în ultimele 12 luni”, a declarat pentru Observator Tudorel Andrei, președintele Institutului Național de Statistică.

Recenzare la domiciliu. Cum recunoşti un recenzor şi ce faci dacă nu eşti acasă când te caută

A început etapa a doua a recensământului populației și locuințelor (RPL 2021), cea în care datele sunt colectate din casă în casă, de către recenzori, informează Primăria Sector 6.

În Sectorul 6, până acum, s-au înscris ca recenzori 102 persoane. Au primit tabletele, legitimațiile și au început, din această săptămână, să bată la ușile persoanelor care nu s-au autorecenzat în prima etapă.

AMENZI DE PÂNÂ LA 3.000 DE LEI PENTRU CEI CARE REFUZĂ RECENZAREA

Deschideți-le ușa și furnizați-le informațiile cerute!

În caz contrar, riscați o amendă cuprinsă între 1.000 și 3.000 de lei, potrivit INS.De asemenea, persoanele care împiedică accesul în complexuri sau ansambluri rezidențiale pot primi o sancțiune cuprinsă între 1.500 și 5.000 de lei.

Atenție! Dacă v-ați autorecenzat în prima etapă, verificați pe https://dovrec.insse.ro/ dacă datele s-au înregistrat cu succes.

În cazul în care CNP-ul nu vi se regăsește în baza de date, înseamnă că nu ați completat chestionarul corect și, astfel, va trebui să primiți vizita recenzorului. În situația în care nu vă puteți sincroniza fizic cu recenzorul sau sunteți plecați o perioadă mai lungă din localitate, puteți lua legătura telefonic cu acesta și completa chestionarul de la distanță.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Obligații noi pentru bănci față de clienții cu credite

Într-o mișcare care ar putea aduce un val de alinare...

Start-Up Nation. Condiții noi pentru cei care vor să aplice

Ministerul Economiei și Antreprenoriatului propune o...

Tesla propune o nouă mașină-minune. Cât mai repede posibil

Și ce dacă rezultatele financiare pe primul trimestru al...

Boeing va plăti în avans pentru a-și menține producția

Producătorul american de avioane Boeing va plăti un...

ANOFM: Încep 139 de programe de formare profesională

139 programe de formare profesională vor începe în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel