Înşelătorie cu un "premiu" de 2.000 lei, în numele LIDL. Mesajul companiei
Autor: Mihai Ciobanu
Data actualizării:
Data publicării:
Inselatorie
Inselatorie
Circulă pe reţelele sociale o înşelătorie în care sunt folosite numele şi imaginea lanţului de magazine LIDL. 

Compania LIDL atrage atenţia asupra unei înşelătorii care circulă pe reţelele sociale. Oamenii sunt păcăliţi cu un aşa-zis premiu oferit de către LIDL, în sumă de 2.000 de lei. LIDL le recomandă oamenilor să nu acceseze linkurile respective.

"Atenție! În ultima perioadă au fost semnalate mai multe campanii false, desfășurate în numele Lidl România. Acestea nu ne aparțin și vă rugăm să nu accesați link-urile respective.

Toate concursurile organizate de către noi pot fi accesate doar pe paginile noastre oficiale: www.facebook.com/lidlromania, www.instagram.com/lidlromania, www.lidl.ro, www.surprize.lidl.ro. Vă mulțumim!", transmite LIDL România într-un mesaj publicat pe Facebook.

 

Citeşte şi: Tentative de ÎNŞELĂTORIE pe WhatsApp. Avertismentul DNSC

 

DNSC a făcut un anunț în ceea ce privește o veche înșelătorie. În ultimele zile, utilizatori din România au notificat Directoratul cu privire la mesaje nesolicitate primite pe #WhatsApp, de obicei redistribuite, în care erau anunțați despre faptul că urmează să primească o donație de aproximativ 1,9 mil. de euro. Desigur, totul este o tentativă destul de clară de a păcăli utilizatorul, o reintepretare oferită celebrei ţepe care datează de la începutul internetului - scrisoarea sosită de la un prinț nigerian, care oferea un scenariu similar.

Atunci, una dintre cele mai vechi scam-uri de pe internet se propaga prin e-mail. Deși are un grad de complexitate destul de redus, metoda încă este eficientă în unele cazuri și atrage în plasă utilizatori creduli. În 2019, CNBC anunța că o astfel de metodă încă genera câștiguri anuale de peste 700.000 de dolari!

Aceste tentative de fraudă se bazează pe câștigarea încrederii potențialei victime, caruia i se cere o sumă de bani în avans, pentru că ar urma să primească în schimb o adevărată avere. Ulteior, evident, banii promiși nu ajung la victimă.

Evitați interacțiunea în cazul unor astfel de mesaje nesolicitate și în sub nicio formă nu oferiți celor care vă scriu bani ori date personale, date de autentificare sau date de card.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel