Schimbările operate vizează condițiile ce trebuie îndeplinite pentru ca autoturismele să treacă de ITP. În cazul unor defecte minore, care constituie un pericol pentru viața șoferului, a pasagerilor sau a altor participanți din trafic, mașinile primesc undă verde.
Dacă sunt depistate defecte mai grave, perioada de remediere durează maxim 30 de zile, urmată, la o lună, de o nouă inspecție.
Citește și SANCŢIUNI: Ce se întâmplă cu maşinile fără ITP
S-a schimbat inclusiv frecvența efectuării ITP, condiționată acum de vechimea vehiculului: mașinile mai vechi de 12 ani trebuie să facă ITP-ul în fiecare an, nu la doi cum a fost până de curând. În cazul mașinilor noi, prima verificare se face la trei ani, după care o dată la doi ani.
La expirarea ITP, înmatricularea se suspendă, de drept. Ceea ce înseamnă că şoferii care circulă cu maşini care au ITP-ul expirat riscă două tipuri de amenzi: una pentru lipsa ITP-ului valabil şi una pentru condusul unei maşini a cărei înmatriculare a fost suspendată.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Programele Rabla și Rabla Plus,...
Lucara Diamond Corp. a anunțat...
Președintele Klaus Iohannis a declarat că va chema la...
Premierul Marcel Ciolacu a...
Un jurnalist britanic a șocat...
Administrația Fondului pentru...
Adrian Corbu, vicepreşedinte al Administraţiei Fondului...
Dumitru Nancu, directorul...
Curtea Supremă a SUA a anunțat...
Algeria a fost mereu marea...
Rezerva Federală a SUA (Fed) a...
Acționarii Băncii Transilvania...
În ultima ședință a actualului...
Târg de Crăciun la MADR.
Premierul Ungariei, Viktor...
Danemarca a avertizat că marina...
Grupaj de știri.
Centrala electrică Mintia...