Urmărește dezbaterea live

Întârzieri la plata salariilor. Mircea Coșea: Să sperăm că nu a fost ceva din afară
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Profesorul a amintit că, în ultimă instanță, suntem într-un război cibernetic
Profesorul a amintit că, în ultimă instanță, suntem într-un război cibernetic
Profesorul de economie Mircea Coșea a comentat incidentul de vineri seară, când mii de bugetari nu și-au primit banii, deși era zi de salariu. 

”Este un accident tehnic. Din punctul meu de vedere, vom asista, de acum înainte, la mai multe astfel de accidente tehnice, pentru că România are două elemente de rezolvat. În primul rând extinderea rețelei de digitalizare, iar în al doilea rând, modernizarea și interconectarea ei: de la bănci la Guvern, de la Guvern la Trezorerie și așa mai departe. 

Aici trebuie să se lucreze foarte mult, pentru că se dovedește, ca în multe alte țări, de altfel, pentru că nu este primul caz ceea ce s-a întâmplat în România, accidentele acestea să apară tocmai atunci când nu te aștepți. Important este un lucru: să avem garanția că nu a fost o intervenție de afară a cine știu cui, pentru că suntem într-un război cibernetic. Dacă există garanția că lucrurile nu au stat așa și există doar un accident tehnic, atunci lucrurile se vor rezolva”, a spus analistul . 

În opinia profesorului Coșea, incidentul nu face decât să confirme, o dată în plus, că ”tot ceea ce numim noi marea revoluție a digitalizării în România este departe de a fi perfectă și accidente vor mai apărea”. Economistul consideră că oficiali ai țării ar fi trebuit să iasă mai devreme cu explicații, pentru a nu se repeta scenarii precum cel cu benzina de acum o lună și ceva în urmă. ”Comunicarea cu cetățenii este absolut necesară, pentru ca oamenii să știe că guvernanții au situația control”, a explicat profesorul Coșea la Realitatea TV, 

Într-o intervenție televizată, ministrul Muncii, Marius Budăi, a dat, sâmbătă dimineață, toate asigurările că lucrurile se vor rezolva. 

”Chiar de vineri seară, de la ora 18,00, s-a închis sistemul de plăți pe anumite bănci care operează în România, astfel că o parte din angajați și-au luat salariul încă de ieri. Pentru restul, problema se va rezolva luni pentru toți angajații din sistemul bugetar”, a declarat, sâmbătă, ministrul Muncii, Marius Budăi, pentru Antena3. 

Potrivit precizărilor sale, o parte din plăți au fost făcute parțial vineri, urmând ca restul să de bani să fie primiți luni. Întrebat dacă sunt probleme cu banii, ministrul a răspuns: ”Nu, nu avem nici o problemă. Vă dați seama că suntem în interiorul bugetului, astfel că puteam asigura plățile. Noi avem plățile asigurate, bani sunt, creșterile bugetare sunt, conturile sunt deschise, nu sunt probleme de acest gen”, a insistat Marius Budăi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Veşti bune pentru beneficiarii cardurilor de energie. 

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...


pixel