Întârzieri mai mari de 60 de minute pentru 104 zboruri, pe Aeroportul Otopeni
Autor: DCBusiness Team | 24 noi 2022, 12:34
Foto: arhiva
Foto: arhiva
Întârzieri mai mari de 60 de minute pentru 104 zboruri, pe Aeroportul 'Henri Coandă'.

Un număr de 104 zboruri, atât decolări, cât şi aterizări, au înregistrat întârzieri mai mari de 60 de minute pe Aeroportul Internaţional "Henri Coandă", în perioada 17 - 23 noiembrie, cu 43 mai multe faţă de ultima raportare, informează joi Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB).

Pentru 42 dintre acestea, companiile aeriene au raportat drept cauză întârzierea sau rotaţia echipajelor sau aeronavelor.

Cele mai multe zboruri cu întârzieri de peste o oră s-au înregistrat la principalii operatori de pe aeroport, respectiv TAROM (41 de zboruri), Wizz Air (25 de zboruri) şi Ryan Air (12).

În acelaşi interval de referinţă, au fost anulate şapte zboruri, precizează CNAB.

Potrivit datelor Companiei, în intervalul 7 - 23 noiembrie 2022, pe AIHCB au fost operate 1.849 de zboruri, dintre care 1.716 regulate. 

 

Vezi şi: Explozie de culoare pe Aeroportul Henri Coandă, cu balerinii Teatrului ''Ion Dacian''

 

''Ediţie specială! Ediţie specială!'', asta au auzit luni dimineaţa oamenii grăbiţi spre ghişeele de check-in la terminalul Plecări al Aeroportului Internaţional Henri Coandă, care şi-au întors curioşi capetele. Un băiat îmbrăcat în haine londoneze, din anii 1880, flutură un ziar şi strigă ''Ediţie specială!''. Imediat, într-o explozie de culoare, 12 balerini ai Teatrului Naţional de Operetă şi Musical "Ion Dacian" îşi fac apariţia şi interpretează un fragment din spectacolul "Jack, între dragoste şi nebunie", practic povestea lui Jack Spintecătorul.

''Este o secvenţă de balet din musicalul 'Jack, între dragoste şi nebunie', care se numeşte 'Dansul ziarelor'. Momentul a fost foarte, foarte apreciat şi aplaudat la Operetă. Am văzut spectacolul. Premiera a avut loc în octombrie, deci este cea mai recentă punere în scenă şi este superbă", spune unul dintre reprezentanţii Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti.

Pasagerii sunt încântaţi. Toţi s-au oprit şi filmează momentul artistic oferit de balerini, în care se povesteşte şocul presei şi al societăţii londoneze după ce Jack Spintecătorul a făcut o victimă.

"Este superb! Ceva deosebit. Mi-ar plăcea să văd spectacolul întreg, dar din păcate plec din ţară", spune o pasageră.

"Mi-a plăcut foarte mult. Am avion abia peste câteva ore, aşa că aşteptăm să mai vedem o dată momentul", zâmbeşte o domnişoară, însoţită de o doamnă.

Undeva, retras, urmărind reacţia călătorilor, stă directorul general adjunct al Teatrului Naţional de Operetă şi Musical ''Ion Dacian'', Cristian Albu.

"Scopul momentului artistic de astăzi de la aeroport este de promovare reciprocă. În primul rând, suntem un teatru nou reînfiinţat din 2016. Pe urmă, vrem să fim cunoscuţi pentru ceea ce facem, pentru spectacole. De ce? Pentru că de când ne-am reînfiinţat a intervenit un cuvânt în titulatura noastră şi anume 'musical'. Înainte se numea Teatrul Naţional de Operetă 'Ion Dacian', iar acum se numeşte Teatrul Naţional de Operetă şi Musical 'Ion Dacian'. Ceea ce facem noi acum sunt nişte spectacole de musical care chiar au prins la public. Ce facem aici (pe aeroportul Otopeni - n. r.) este din Jack Spintecătorul. Spectacolul este o premieră mondială, a fost scris pentru noi şi nu s-a ştiut de el până în momentul în care s-a pus pe scenă şi am zis să-l promovăm. Şi nu doar acest spectacol. De exemplu, pe 18 decembrie, avem premieră cu Marco Polo, care va fi iarăşi ceva wow. Este o operetă pură, care nu s-a mai jucat de 20 de ani şi care este sold out deja", ne-a spus Cristian Albu, 'adjunctul' teatrului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Seulul a lansat primul său autobuz fără şofer

Seulul a lansat vineri prima sa linie de autobuz...

Polonia comandă două nave de spionaj de la Saab

Producătorul suedez de armament Saab a anunțat vineri un...

Deficitul bugetar a urcat la 3,37% din PIB, după 10 luni

Deficitul bugetului general consolidat a urcat la 3,37%...

BMW îşi dublează investiţiile în Ungaria. Suma este uriașă

Constructorul auto german BMW AG a decis să îşi dubleze...

Tesla recheamă zeci de mii de autoturisme

Tesla recheamă în service aproape 81.000 de mașini...

Jaguar Land Rover reduce producția în Marea Britanie

Jaguar Land Rover va reduce producția de vehicule în...

OUG pentru angajări la stat și salarii majorate cu 50 %

Guvernanții își majorează lefurile cu 50% din salariul...

Compensarea muncii suplimentare în zilele de sărbători

Codul muncii stabilește că muncă suplimentară se...

Indicele ROBOR la trei luni a scăzut la 7,85% pe an

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care se...

Crossuri externe