Curs valutar BNR - 13 februarie: Leul se depreciază față de euro, iar aurul se scumpeşte
Cursul valutar comunicat de...
Nu trebuie ignorate
Este o vorbă care spune ”nu lăsa viitorul să strice prezentul”, a subliniat Cătălin Câmpeanu în deschiderea intervenției sale. ”Sunt foarte multe voci care ne avertizează în privința pericolelor a ceea ce înseamnă inteligență artificială. Sigur că ele există, sigur ele nu trebuie ignorate, nu trebuie subestimate. În același timp, trebuie să vedem că este o oportunitate, este un instrument absolut excepțional pentru noi și trebuie să învățăm să îl folosim”, a atras atenția Cătălin Câmpeanu.
Rezultatul depinde noi
El spune că, de multe ori, trebuie să vedem acest instrument ca pe un copil. Și explică: ”lumea nu realizează un lucru, și anume că el învață, dar învață ceea ce îi dai să învețe. Rezultatul depinde de modul în care l-ai învățat. De multe ori nu îl învățăm ce trebuie și sunt foarte multe exemple în acest sens”, a subliniat Cătălin Câmpeanu.
O mare provocare
În același timp, a precizat vorbitorul, ”nu trebuie să ne fie teamă să îl folosim. Noi îmbrățișăm această provocare. Am avut o mare provocare în 2019, să digitalizăm institutul. Aș putea spune că am reușit. În acest moment, institutul nostru deține o singură imprimantă mare, dar care este oricum destul de puțin folosită. Suntem digitalizați 100%, platforma noastră funcționează, nu vine nimeni la ușă cu hârtii semnate, conform cu originalul și alte lucruri de acest gen.
O nouă platformă
Dar acum avem altă provocare. Aceea de a ne adapta și de a folosi inteligența artificială. Și facem acest lucru. În prezent, suntem în plin proces de dezvoltare a unei platforme noi, care va avea integrat un modul de inteligență artificială care va folosi la tot ceea ce facem nu doar nouă, dar și beneficiarilor noștri, cei care vor accesa această platformă vor beneficia de un astfel de instrument care este foarte folositor. În același timp, așa cum spus mai devreme, provocările sunt mari, pentru că este dificil să controlezi acest lucru.
Așa s-a spus și acum 100 de ani
Am auzit mai devreme vorbindu-se despre supra-reglementare, dacă este bine și dacă nu este bine și dacă nu cumva ne afectează competitivitatea. Posibil, dar o să vă spun un lucru: la fel se spunea și acum 100 de ani, când se reglementa timpul de lucru. Și toți spuneau că, dacă nu lăsăm oamenii să muncească 17 ore pe zi, ne afectează competitivitatea. Nu știu ce să spun. Undeva trebuie să avem o limită. Trebuie reglementat și trebuie reglementat destul de repede și, într-adevăr, trebuie și încercăm să evităm o supra-reglementare la fel de nocivă ca lipsa de reglementare”, a atras atenția Cătălin Câmpeanu.
Aflați foarte multe lucrui interesante urmărind întreaga conferință:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Cursul valutar comunicat de...
Guvernul stabilește...
Cătălin CÂMPEANU, Secretar...
Prețurile ouălor din Statele Unite au atins un nivel...
La 1 ianuarie 2025, din evidențele băncilor rusești...
Planuri ambițioase pentru...
Un efect nedorit a fost...
Rubla și acțiunile rusești au...
Cât costă un litru de benzină...
Este concluzia Agenției Internaționale pentru Energie.
Un proiect de anvergură care...
Un plan ambițios pentru...
Blue Origin pregătește...
Elon Musk anunță lansarea Grok...
În cadrul prezentării...
Rusia, forțată să reducă...
Începând cu 1 ianuarie 2025 au intrat în vigoare noile...
Curtea de Apel București a...
Știrile dimineții: economie, reguli fiscale și schimbări...
Președintele Donald Trump a...
O inițiativă legislativă depusă...
Inflația din ianuarie în...