Cât costă benzina și motorina la început de săptămână
Evoluția pieței carburanților este, oarecum,...
În această manieră, conform estimărilor ME vor fi atinse în mod satisfăcător jaloanele și țintele pentru PNRR.
Ministrul Economiei, Florin Spătaru a declarat că ”după un an de așteptare România primește vestea cea mare: 3 din 8 companii și 24 de entități din mediul academic și IMM (participanți indirecți) vor primi finanțare prin PNRR.”
Astfel, Ministerul Economiei susţine finanţarea proiectelor de cercetare şi producţie de prototip prin programul IPCEI pentru microelectronică.
Comisia a aprobat, în conformitate cu normele UE privind ajutoarele de stat, un Proiect Important de Interes European Comun pentru microelectronică și tehnologii de comunicare (IPCEI) pentru a sprijini cercetarea, inovarea și prima implementare industrială a microelectronicii și a tehnologiilor de comunicații de-a lungul întregului lanț valoric.
”Avem noi oportunități pentru sectorul tehnologic din România ca urmare a aprobării de către Comisia Europeană a proiectelor ce propun soluții de acționare inteligentă pentru vehicule electrice, dezvoltare de tehnologii inovatoare în domeniul automotive, soluții combinate de procesoare și software”, a mai declarat ministrul.
Statele membre UE vor oferi până la 8,1 miliarde euro prin finanțare publică, iar, în consecință, se așteaptă o deblocare a 13,7 miliarde EUR din investiții private.
În cadrul IPCEI ME/CT, 56 de companii, inclusiv întreprinderi mici și mijlocii („IMM-uri”) și start-up-uri, vor derula 68 de proiecte. Proiectul, denumit „IPCEI ME/CT”, a fost pregătit și notificat în comun de 14 state membre UE, printre care și România care a inclus finanțarea IPCEI ME/CT în PNRR.
IPCEI ME/CT se referă la proiecte de cercetare și dezvoltare care acoperă sfera de microelectronică și tehnologiile de comunicare de-a lungul întregului lanț valoric, de la materiale și instrumente până la proiectarea cipurilor și a proceselor de fabricație.
Primele produse noi pot fi introduse pe piață încă din 2025, iar finalizarea întregului proiect este planificată pentru 2032 cu termene care variază în funcție de proiecte și de companiile implicate. Se preconizează crearea a aproximativ 8.700 de locuri de muncă directe și multe altele indirecte.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Evoluția pieței carburanților este, oarecum,...
Sunt date publicate de...
Chiar dacă inflația în zona...
Analistul economic Adrian...
Grupaj de știri.
Performanțele variate ale...
Într-o notă adresată recent...
Această tendință reflectă...
La capătul unor dezbateri...
Un concept surprinzător și...
Înainte de a se lansa în forță...
Președintele ales a dezvăluit într-un timp record numele...
"Make the impossible possible"...
Anunțul a fost făcut de Bernd...
Andrea Orcel, directorul general al UniCredit SpA, a...
Este o manevră care face parte din planurile de...
Amazon continuă să-și...
Suedia este pregătită să...
Bitcoin, cea mai mare...
Bentley Motors Ltd., unul dintre cei mai exclusiviști...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...