Bitcoin, spre pragul de 100.000 USD: Ce schimbări aduce noul val de optimism cripto
Bitcoin, cea mai mare...
Şeful statului a participat la cea de-a XXVI-a ediţie a Topului Naţional al Firmelor, organizată de Camera de Comerţ şi Industrie a României.
"În ciuda unei guvernări PSD dezastruoase - asta nu este din campanie, e din realitate - şi a numeroaselor piedici cu care v-aţi confruntat în ultimii ani aţi reuşit cu tenacitate să vă conduceţi afacerile şi să faceţi în continuare performanţă. Din păcate, însă, rezultatele remarcabile de la nivelul firmelor dumneavoastră nu indică şi consolidarea necesară de care România ar fi avut nevoie la nivel macro. Deficitele acumulate în ultimii ani par să devină ameninţătoare pentru perspectivele noastre de dezvoltare. Deficitul bugetar şi de cont curent în creştere demonstrează că PSD a dus România în direcţia greşită. De exemplu, fostul Guvern a lăsat la sfârşitul lunii octombrie un deficit bugetar de 29 miliarde lei, adică 2,8% din PIB, care a depăşit deja deficitul bugetar programat pentru întregul an 2019 - nici asta nu este din campanie, ci din date concrete", a spus Iohannis.
Potrivit preşedintelui, deficitul balanţei comerciale "a escaladat" şi s-a ajuns la o inflaţie "record".
"Iată unde au dus impostura şi diletantismul foştilor guvernanţi - asta e din campanie. De aceea, este nevoie de politici ferme şi eficiente, care să readucă economia şi finanţele publice pe direcţia echilibrului şi a sustenabilităţii. Misiunea Guvernului PNL de a găsi soluţii la problemele create de guvernele de dinainte nu va fi deloc uşoară. Sunt însă convins că vom face paşi importanţi în direcţia bună către România normală", a afirmat Klaus Iohannis.
Gala ”Topul Național al Firmelor”. Participă Klaus Iohannis - Transmisiune în direct
El a adăugat că România are nevoie de un nou model de dezvoltare, care să se bazeze pe inovare, productivitate şi libertate economică.
"România antreprenorială trebuie să fie economia liberei iniţiative, care să genereze prosperitate economică, dar şi stabilitate democratică. De aceea, adresez un îndemn campionilor din această sală: deveniţi mentori ai tinerei generaţii, împărtăşiţi experienţa dumneavoastră şi fiţi acele modele sănătoase de care este atât de mare nevoie! Este important ca viitoarea generaţie să simtă că se poate face performanţă şi aici, la noi acasă, şi că împreună, prin seriozitate, putem construi România normală, o ţară în care munca cinstită este răsplătită aşa cum se cuvine", a susţinut Iohannis.
Şeful statului a evidenţiat că birocraţia excesivă reprezintă o povară pentru dezvoltarea afacerilor, iar lipsa de predictibilitate constituie un factor inhibator pentru iniţiativele de afaceri, motiv pentru care în economie buna guvernare trebuie aşezată pe reperele indispensabile ale transparenţei, ale consultării şi dialogului.
Preşedintele Iohannis a mai subliniat că problema deficitului forţei de muncă şi a infrastructurii de transport trebuie "ferm" rezolvate.
"Aceste neajunsuri trebuie ferm rezolvate, iar în acest sens dialogul cu mediul de afaceri este esenţial pentru dezvoltarea României. Sunt convins că legiferarea arbitrară, după bunul plac al grupurilor de interese, a încetat. Mediul de afaceri trebuie să redevină un interlocutor constant al decidenţilor publici. Un rol central aparţine aici Camerei de Comerţ şi Industrie, un partener de încredere, în toţi aceşti ani, cu care am avut o colaborare foarte bună, în special în acţiunile de diplomaţie economică", a arătat el.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Bitcoin, cea mai mare...
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...