Testul IPO pentru Premier Energy: Prețul, stabilit între 19 şi 21,5 lei/acţiune

Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Bursa de Valori București
Bursa de Valori București
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat prospectul pentru oferta publică iniţială (IPO) şi pentru admiterea la tranzacţionare a acţiunilor Premier Energy PLC pe piaţa reglementată a Bursei de Valori Bucureşti (BVB), a anunţat, marţi, compania.

Potrivit sursei citate, Perioada de Ofertă începe pe 8 mai 2024 şi este de aşteptat să se încheie pe 15 mai 2024.

Intervalul orientativ al Preţului de Ofertă a fost stabilit între 19 lei şi 21,50 lei pe acţiune. Oferta include până la 35,94 milioane acţiuni.

"În plus, la recomandarea Coordonatorilor Globali Comuni şi în urma consultării cu aceştia, Societatea şi Acţionarul Vânzător pot decide în comun să majoreze numărul de Acţiuni Oferite cu până la 20% din numărul de Acţiuni de Bază, reprezentând până la 6.250.063 Acţiuni suplimentare, din care 80% vor fi Acţiuni Noi suplimentare şi 20% Acţiuni Existente suplimentare. După finalizarea IPO, EMMA Capital va continua să deţină majoritatea acţiunilor în Premier Energy Group", se arată în comunicatul grupului.

Oferta publică iniţială va consta într-o ofertă publică adresată investitorilor de retail şi instituţionali din România, precum şi într-o ofertă adresată investitorilor instituţionali internaţionali eligibili.

Admiterea Acţiunilor la tranzacţionare şi începerea tranzacţionării la BVB este de aşteptat să aibă loc în data de 27 mai 2024 sau în jurul acestei date, precizează sursa citată.

Societatea va utiliza fondurile obţinute în cadrul Ofertei pentru a achiziţiona active de energie regenerabilă în România şi în Moldova, precum şi în vederea acoperirii cheltuielilor de capital realizate cu dezvoltarea de active de producere a energiei regenerabile.

Compania intenţionează să distribuie sub formă de dividende 30% - 70% din profitul său net anual consolidat.

"În ultimele săptămâni, perspectiva investiţională atractivă a Premier Energy pare să fi fost bine primită de potenţialii investitori şi aşteptăm cu nerăbdare întâlnirile cu aceştia în zilele următoare. Atât pentru investitorii români cât şi pentru cei internaţionali, Premier Energy oferă acces la o oportunitate de investiţie în domeniul tranziţiei energetice pe pieţe cu potenţial de creştere considerabil, precum şi la o companie puternică din punct de vedere financiar, cu planuri ambiţioase privind sectorul energiei regenerabile, cu o politică generoasă de dividende şi o abordare robustă a principiilor ESG", a declarat Jose Garza, CEO Premier Energy Group, în comunicat.

Premier Energy Group este una dintre companiile private de infrastructură energetică integrată pe verticală cu cea mai rapidă creştere din Europa de Sud-Est şi unul dintre cei mai mari jucători din domeniul energiei regenerabile din regiune. Grupul are peste 1.000 MW capacitate de generare a energiei electrice regenerabile în proprietate, management sau în dezvoltare în România şi Moldova, împreună cu una dintre afacerile cu cea mai rapidă creştere în furnizarea de energie electrică din surse regenerabile în ambele ţări.

În România, Grupul este al treilea cel mai mare distribuitor şi furnizor de gaze naturale cu peste 150.000 de puncte de consum. De asemenea, este cel mai mare distribuitor şi furnizor de energie electrică din Moldova, cu aproape un milion de puncte de consum şi peste 840.000 de clienţi, deservind aproximativ 70% din populaţia Moldovei.

În urma achiziţiei CEZ Vânzare în România, Premier Energy Group deserveşte în total un număr de aproximativ 2,4 milioane de clienţi de energie electrică şi gaze naturale în România şi Moldova (o creştere de aproximativ 1,4 milioane), majoritatea fiind clienţi casnici şi întreprinderi mici.

Premier Energy Group a fost înfiinţată în 2012, a intrat pe piaţa gazelor naturale din România în 2013, iar pe piaţa energiei electrice din Republica Moldova în 2019. Compania este deţinută integral de EMMA Capital.

În anul încheiat la 31 decembrie 2023, Grupul a generat venituri consolidate de 912 milioane de euro, profit net de 78,8 milioane de euro şi EBITDA ajustat de 127,7 milioane de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Venituri neimpozabile
Euro / Foto: Freepik
Semne de circulație / Foto: Freepik
Coşmarul ROBOR nu se termină / Foto: freepik
Irigații / Foto: Freepik
În limuzină / FOTO: Freepik
Platforma de foraj Transocean Barents / Foto: OMV Petrom

OMV Petrom va livra gaze din Neptun Deep Republicii Moldova

Ministrul Energiei a anunţat că o parte din gazele...

Medic / FOTO: Freepik
Panou fotovoltaic / FOTO: Freepik
Tanczos Barna
Bani
Freepik.com
Sanofi
Analizând situații / FOTO: Freepik
Emmanuel Macron / Foto: WEF

Franța și Germania promit reforme economice coordonate

Franța și Germania promit reforme economice coordonate...

JP Morgan / Foto: Ben Sutherland / Flickr

Airbus propune taxarea Boeing în Europa

Constructorul Airbus vine cu o propunere ca răspuns la...

Vladimir Putin / Foto: kremlin.ru

Putin şi Maduro, parteneriat strategic semnat la Moscova

Putin și Maduro semnează un acord de parteneriat...

ANAF / Foto: DCBUsiness
Foto: Freepik.com
Aur
Transport mărfuri / FOTO: Freepik
Birou. Foto: Freepik.com
Tesla / sursa foto: Pexels.com
Jerome Powell, șeful Fed / Foto: Federal Reserve / Flickr
Colaj foto
Xi Jinping și Vladimir Putin / sursa foto: Wikimedia Kommons / kremlin.ru

pixel