Iranul nu renunță la dezvoltarea armei NUCLEARE. Ultimele descoperiri ale AIEA
Autor: Antonio Grigore
Data actualizării:
Data publicării:
Într-o declaraţie comună, miniştrii de externe ai Franţei, Germaniei şi Regatului Unit (E3) şi-au exprimat "profunda îngrijorare faţă de ultimul raport al AIEA, care confirmă faptul că Iranul a început etapele necesare producţiei de uraniu metalic îm
Într-o declaraţie comună, miniştrii de externe ai Franţei, Germaniei şi Regatului Unit (E3) şi-au exprimat "profunda îngrijorare faţă de ultimul raport al AIEA, care confirmă faptul că Iranul a început etapele necesare producţiei de uraniu metalic îmbogăţit. 
Iranul a anunţat Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA) cu privire la intenţia sa de a produce uraniu metalic cu un nivel de îmbogăţire de până la 20%, a declarat marţi agenţia ONU.

Obiectivul declarat este "fabricarea de combustibil' pentru alimentarea reactorului de cercetare de la Teheran, notează Agerpres.

Acest proces se va desfăşura în mai multe etape, a precizat AIEA, sugerând că Teheranului îi va lua ceva timp pentru a-şi realiza planul.

Într-o declaraţie comună, miniştrii de externe ai Franţei, Germaniei şi Regatului Unit (E3) şi-au exprimat "profunda îngrijorare faţă de ultimul raport al AIEA, care confirmă faptul că Iranul a început etapele necesare producţiei de uraniu metalic îmbogăţit. 

Citește și: Salrom va fi listată la Bursă. Cât va dura procedura

"Iranul nu are o nevoie civilă credibilă de a continua producţia sau cercetarea privind uraniul metalic, care este o etapă cheie în dezvoltarea unei arme nucleare", potrivit declaraţiei comune.

De asemenea, Statele Unite a apreciat marţi ca "îngrijorătoare" intenţia Iranului de a renunţa şi mai mult la respectarea angajamentelor nucleare asumate şi i-au cerut să pună capăt acestor "provocări".

Fostul preşedinte american Donald Trump a denunţat acordul din 2018 şi a restabilit sancţiunile împotriva Iranului, ceea ce a determinat Teheranul să se distanţeze treptat de majoritatea angajamentelor asumate în baza acestui pact

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel