Țările din întreaga Europă depun eforturi pentru a-și îndeplini angajamentul de a trece la o economie neutră din punct de vedere climatic. În cadrul Green Deal, obiectivul de neutralitate climatică devine un angajament legal pentru cele 27 de țări care au convenit să reducă emisiile de gaze cu efect de seră (GES) cu cel puțin 55% până în 2030. Cu toate acestea, unele țări constată că acest obiectiv ar putea fi mai greu de atins decât se credea inițial.
Recent, ministrul agriculturii, Charlie McConalogue, a declarat pentru RTE Morning Ireland că a analizat diverse modalități de reducere a emisiilor de metan, inclusiv sacrificarea a 200.000 de vaci în următorii trei ani.
Guvernul irlandez estimează că acest plan ar costa națiunea 640 de milioane de dolari și ar ajuta industria agricolă să reducă emisiile de gaze cu efect de seră cu 25% în următorii șapte ani. The Telegraph, ziarul național britanic, relatează în continuare că Ministerul irlandez al Agriculturii ar urma să inițieze sacrificarea a 65.000 de vaci pe an timp de trei ani, reducând cu 10% efectivul național de vaci de lapte. Se pare că propunerea ar fi oferită ca opțiune voluntară fermierilor bătrâni, ca o "schemă de ieșire la pensie".
"Suntem singura industrie care are o foaie de parcurs semnificativă și, ca să fiu sincer cu dumneavoastră, numărul vitelor nu este mai mare decât era acum 25-30 de ani", a declarat Pat McCormack, președintele Asociației irlandeze a furnizorilor de lapte, pentru The Telegraph. "Se poate spune același lucru despre industria transporturilor, se poate spune același lucru despre industria aviatică?".
Fermierii, reprezentanții industriei agroalimentare și unii politicieni sunt revoltați, un politician irlandez descriind planul drept "nebunie absolută", potrivit MSN.
Asociațiile fermierilor din Irlanda sunt nemulțumite de ideile vehiculate acestea devenind și mai suspicioase față de modul de lucru al guvernului despre care spun că lucrează în culise pentru a submina sectoarele de lactate și de animale.
Într-un final Ministerul irlandez al Agriculturii a declarat că de fapt rapoartele se refereau la un "document de modelare" inclus într-un "proces deliberativ", dar că nu s-a convenit asupra unor planuri finale.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
OpenAI se confruntă cu probleme tehnice, aplicația...
BNR a publicat cursul valutar...
Indicele ROBOR la trei luni a urcat la 5,96% pe an.
Indicatorul de Încredere...
Dropshipping-ul câștigă tot mai...
Sindicatul inginerilor de la...
Un studiu publicat de Banca...
În această dimineață vă aducem o selecție cu cele mai...
Guvernul României urmează să...
Agenția Națională pentru...
Ministerul Dezvoltării,...
Larry Fink, CEO al companiei de...
Curs valutar, 22 ianuarie 2025.
Președinta Comisiei Europene,...
China a stabilit un nou record...