Euro, la cel mai scăzut nivel din ultimii doi ani față de dolar
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
JO 2020 de la Tokyo, amânate un an din cauza pandemiei, urmează să înceapă pe 23 iulie în capitala niponă, unde numărul infectărilor a scăzut datorită stării de urgenţă, însă a început din nou să crească după ridicarea restricţiilor pe 21 martie.
Noile măsuri - mult mai blânde decât restricţiile stricte impuse în alte ţări - prevăd mai ales închiderea restaurantelor şi a barurilor la ora 20:00.
Profeții! Baba Vanga: În 2021 va cuprinde întreaga OMENIRE
În oraşul Osaka (vest) se aplică deja măsuri speciale după o recrudescenţă a cazurilor de Covid-19, care a dus la anularea ştafetei flăcării olimpice pe drumurile publice în tot departamentul.
Noile măsuri, ce vor fi în vigoare la Tokyo de luni până pe 11 mai, ar putea afecta traseul flăcării olimpice.
În afara capitalei, oraşul Kyoto (vest) şi mai multe zone din departamentul Okinawa (sud) vor fi de asemenea sub incidenţa restricţiilor până pe 5 mai, inclusiv în timpul sărbătorii "Golden Week", când sunt de obicei inundate de vizitatori.
"Astăzi, noi am decis să luăm măsuri intensive pentru a preveni o epidemie la Tokyo, Kyoto şi Okinawa", a declarat premierul Yoshihide Suga în timpul unei reuniuni a miniştrilor şi responsabililor guvernamentali.
"Am luat această decizie deoarece numărul noilor infectări este în creştere şi există îngrijorarea că sistemul medical va fi sub presiune în aceste zone", a adăugat Suga.
La rândul său, guvernatoarea regiunii Tokyo, Yuriko Koike, a subliniat că este necesar să fie controlate infecţiile înaintea JO, comentând noile măsuri anunţate vineri.
"Pentru a preveni o largă răspândire a virusului în timpul Jocurilor şi a ne asigura că toată lumea se poate deplasa liber, rămânând însă precaută, cred că trebuie să luăm măsuri pentru (...) reducerea cazurilor (de Covid-19) când constatăm o creştere puternică", a declarat doamna Koike.
În ciuda mai multor valuri de infectare, Japonia a fost relativ cruţată până acum, cu aproximativ 9.300 de decese înregistrate oficial în arhipelag din ianuarie 2020.
Centrele urbane se confruntă însă cu o creştere a cazuri, iar profesioniştii din domeniul sănătăţii semnalează o presiune tot mai mare asupra infrastructurii şi a personalului lor. Medicii au raportat de asemenea răspândirea rapidă a unor variante.
Vaccinarea înaintează foarte încet în Japonia, care a aprobat până acum doar vaccinul produs de firma americană Pfizer. Doar personalul sanitar a primit doze, iar vaccinarea persoanelor în vârstă este de aşteptat să înceapă săptămâna viitoare. Nicio dată nu a fost anunţată până acum pentru vaccinarea populaţiei generale.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Bitcoin, cea mai mare...
Suedia este pregătită să...
Bentley Motors Ltd., unul dintre cei mai exclusiviști...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...