BNR: Creştere a depozitelor în lei şi valută ale populaţiei
BNR a transmis un comunicat în care sunt prezentate...
Sondajul a relevat faptul că rămânii sunt atrași de ideea de a lucra într-o companie de renume, cei mai mulţi dintre români (55,8%) îşi doresc să lucreze într-o companie privată în următoarea perioadă.
Totodată aproape o treime dintre cei întrebați (32,6% ) au declarat că ar vrea să lucreze în domeniul public, relevă datele unui studiu realizat de o platformă de recrutare.
În ceea ce priveşte domeniile/industriile de interes pentru angajaţii dispuşi să îşi schimbe locul de muncă în viitorul apropiat, cele mai dorite ar fi: Administrativ & BPO (20,7%), Marketing & Comunicare (16,7%), Resurse umane (15%), Sănătate (14,2%), Logistică (13,2%), Financiar-contabil (13%), IT (11,4%), Retail (10,6%), Consultanţă (10,2%) şi Transport (9,7%), informează Agerpres.
Citește și: STARE DE ALERTĂ! Lista AMENZILOR valabile de ASTĂZI
Opt din zece români preferă un job full-time, la un angajator care să le ofere siguranţa locului de muncă. În schimb, după experienţa pandemiei, ceilalţi respondenţi ar opta în viitorul apropiat pentru un job part-time, astfel încât să aibă mai mult timp pentru viaţa personală, ori pentru statutul de freelancer/contractor independent, care le permite să aleagă când şi pentru cine să lucreze, dar şi să îşi gestioneze timpul aşa cum doresc. De altfel, indiferent de tipul de job ales - full-time, part-time sau project based - cei mai mulţi dintre respondenţi spun că preferă regimul de muncă hibrid, care să le permită şi munca de acasă. Totodată, unul din patru angajaţi afirmă că în viitorul apropiat ar dori să aibă un job independent de locaţie, în care tehnologiile digitale îl ajută să lucreze de oriunde.
Pentru mai mult de şase din zece angajaţi români, principalele trei aşteptări de la angajatorul pentru care ar vrea să lucreze în viitorul apropiat sunt: să ofere echilibru între viaţa personală şi cea profesională (66% dintre respondenţi), un mediu de lucru plăcut şi prietenos (65%), respectiv să îi ajute să se dezvolte profesional (62,5%). Pentru alţi doi din zece (21%), mai important este să li asigure dreptul de a se "deconecta" de la telefon, e-mail etc. pentru sarcini de serviciu când sunt în timpul liber. De asemenea, aproape tot atâţia (18,3%) vor să li ofere posibilitatea de a lucra remotely (de la distanţă) pe termen nedefinit.
Faptul că angajaţii români îşi doresc să fie ajutaţi în dezvoltarea profesională este reconfirmat şi prin aceea că programele de dezvoltare profesională sunt pe locul doi în topul beneficiilor extrasalariale dorite de la viitorul angajator, pentru patru din zece respondenţi. Bonusurile de performanţă se află pe primul loc în topul beneficiilor dorite de angajaţi în următoarea perioadă (53,3% dintre respondenţi), în timp ce o mare parte dintre angajaţi (31,5%) ar dori să primească transport gratuit. Urmează apoi: abonament la clinici medicale private (28,7%) şi asigurare privată de sănătate (26,5%), posibilitatea de a lucra şi de acasă (22,6%) ori pensie privată (18,5%).
Întrebaţi ce competenţe profesionale le lipsesc în acest moment şi care i-ar ajuta în parcursul profesional, cei mai mulţi dintre respondenţi (42%) au spus că ar avea nevoie de cunoaşterea unei limbi străine la nivel avansat, în timp ce 22,8% ar dori să îşi dezvolte competenţele de project management. Alţi aproape 14% spun că le lipsesc competenţele digitale, iar 13% - cele de comunicare.
Pentru opt din zece respondenţi, stabilitatea locului de muncă este principalul aspect pe care îl vor lua în considerare la angajatorul pentru care vor să lucreze în perioada următoare. Pe locul următor (55,4%) se află oportunităţile de promovare, apoi colectivul (48%).
Sondajul a fost efectuat în perioada 15 februarie - 10 martie 2021, pe un eşantion de 1.240 de utilizatori de internet.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
BNR a transmis un comunicat în care sunt prezentate...
O analiză a BERD pe această...
CEC Bank a sărbătorit în 24 noiembrie 160 de ani de la înființare, ani în...
Analistul economic Adrian...
În mod specific, compania este interesată de...
Invitat la interviurile DCNews,...
Vor dispărea aproximativ 5.000 de locuri de muncă, alte...
Astăzi vă aducem în prim-plan știrile care conturează...
Kazahstanul intenționează să...
Cererea scăzută și concurența...
Călin Georgescu, câștigătorul...
Banca Națională a României a calculat valoarea leului...
Bursa de Valori Bucureşti a închis în scădere pe toţi...
Activele nete ale celor 247 de...
Bursa de la București nu a...
Orizontul pentru producătorii...
Compania a achiziționat...
În prima zi a săptămânii, investitorii au exprimat o...
Analistul economic Adrian...
Comerţul online ia amploare în Germania.
Sunt date publicate de...