Jocuri la bursă pe Wall Street. Dacă va câștiga Joe Biden
26 oct, 14:52, de  Simona Haiduc
Democratul Joe Biden este considerat favoritul cursei prezidențiale din alegerile americane prevăzute pentru 3 noiembrie. Ce sectoare de activitate ar fi favorizate în cazul victoriei acestui candidat.
Bursa de Valori Bucureşti a ÎNCHIS ședința pe PLUS
Bursa de Valori Bucureşti a ÎNCHIS ședința pe PLUS

1. Energia verde

În iulie, agenția Bloomberg a anunțat că, dacă va fi ales președinte al SUA, Biden intenționează să investească 2 trilioane de dolari pentru a grăbi procesul trecere la o energie mai curată. Conform planului fostului vicepreședinte al SUA, întreaga operațiune ar urma să se încheie în 2035. 

Analiștii de pe Wall Street consideră, prin urmare, că alegerea lui Biden va da un impuls sectorului energiei verzi, cu efect imediat asupra acțiunilor companiilor care activează în acest domeniu, în primul rând a celor asociate cu energia solară. 

Concret, ar fi vorba despre următoarele societăți: NextEra Energy, cel mai mare producător mondial de energie eoliană și solară, Azure PowerGloba, Clearway Energy, Daqo New Energy și First Solar. 

2. Autoturisme electrice

O eventuală președinție a lui Joe Biden ar putea antrena o creștere a cotațiilor producătorilor de mașini electrice. Politicianul a susținut planul democraților de înlocuire, în SUA, a autoturismelor tradiționale cu autovehicule ce utilizează motoare hibrid sau electrice. 

Ca exemple ar fi, în primul rând Tesla, fondată și condusă de miliardarul Elon Musk, Fisker, Ford, General Motors, Hyliion, Lordstown Motors, Nikola sau NIO. 

3. Infrastructură

În opinia experților firmei de consultanță LPL Financial, una dintre prioritățile administrației Biden ar putea fi investițiile în infrasctură, cu accent pe renovarea podurilor și a autostrăzilor. 

Citește și Alegerile din SUA. Vin vremuri grele pentru DOLAR

Iată de ce, analiștii sunt de părere că o victorie a lui Joe Biden ar fi întâmpinată cu urale de patronii unor firme precum AECOM, Jacobs Engineering Group și MasTec, altărui de Summit Materials, acesta din urmă numărându-se printre primii zece cei mai mari furnizori de materiale pentru producția de beton din SUA. 

4. Companii chineze 

Dacă pe durata campaniei electorale, actualul locatar de la Casa Albă, Donald Trump, a avertizat China cu noi măsuri dure, Joe Biden s-a arătat mai reținut în astfel de declarații, ceea ce i-a determinat pe analiști să afirme că, după toate probabilitățile, candidatul democrat va promova o politică mai blândă în relația cu Beijing, dacă va ajunge președinte al SUA. 

Și nu sunt speculații lipsite de argumente. Numeroase voci din anturajul lui Biden s-au pronunțat pentru o schimbare a polticii în privința Chinei. Iar prima companiei care va avea de câștigat în acest caz va fi Tencent, gigantul tehnologiei chineze, devenit una dintre țintele preferate ale atacurilor lui Trump. Pe listă ar mai putea fi adăugate și alte companii chineze, precum Alibaba, Baidu, ByteDance, JD.com și Huawei. 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

SFÂRȘITUL pandemiei? OMS ne spune ce înseamnă VACCINAREA

Responsabilii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS)...

Marcel Ciolacu, anunţ sumbru pentru români, legat de salarii

Marcel Ciolacu, liderul PSD, a explicat ce se poate...

Prințul Harry a spus NU! Meghan s-a întors acasă

Nu, prințul Harry este decis să nu cedeze, să nu se lase...

Burse școlare 2020-2021. Valoare. Decizie de ultimă oră

Având în vedere că, potrivit Legii nr. 38/2019, valoarea...

Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro