JPMorgan, ce ne așteaptă în anul 2022. TOTUL despre PANDEMIE și BANI

Autor: Dana Mihai
Data actualizării:
Data publicării:
JPMorgan Chase raportează venituri record
JPMorgan Chase raportează venituri record
După aproape doi ani întregi de haos condus de Covid, JPMorgan Chase prezice că anul 2022 va marca o revenire la normalitate și o vindecare completă a rănilor economice cauzate de criza din domeniul sănătății.

"Părerea noastră este că 2022 va fi anul unei redresări globale complete, al sfârșitului pandemiei globale și al revenirii la condițiile normale pe care le aveam înainte de izbucnirea epidemiei Covid-19", a scris miercuri Marko Kolanovic, strategul șef al piețelor globale de la JPMorgan (JPM)s (JPM)s, într-o notă adresată clienților. "Acest lucru este justificat de obținerea unei imunități extinse a populației și cu ajutorul ingeniozității umane, cum ar fi noile terapii care se așteaptă să fie disponibile pe scară largă în 2022".

Cea mai mare bancă americană se așteaptă ca progresele înregistrate în domeniul sănătății să declanșeze o redresare "puternică" a economiei, marcată de o revenire a mobilității globale și de cheltuieli solide din partea consumatorilor și a întreprinderilor.

JPMorgan prognozează o creștere continuă a pieței bursiere, chiar dacă într-un ritm mai lent. Banca a stabilit o țintă de sfârșit de an de 5.050 pentru S&P 500, în creștere cu 8% față de nivelurile actuale.

"În 2021, economiile din întreaga lume au făcut progrese mari spre redresare și redeschidere", a scris Kolanovic. "Cu toate acestea, mai sunt multe de făcut, deoarece redresarea a fost inegală, incompletă și deseori întreruptă de noi epidemii de viruși și spaime."

DEZASTRU COLOSAL! S-a adâncit PRĂPASTIA. Omenirea este AFECTATĂ

În ciuda vaccinurilor, a imunității naturale și a restricțiilor sanitare, "prețul uman" al Covidiei a fost mai mare anul acesta decât anul trecut, a notat JPMorgan. Dar aceasta avertizează că există obstacole în față, printre care se numără și derularea politicilor monetare ușoare ale băncilor centrale.

"Pe măsură ce redresarea își va urma cursul, piețele vor începe să se adapteze la condiții monetare mai stricte, un proces care va injecta probabil volatilitate", a scris Kolanovic, adăugând că această schimbare va fi un "vânt din față" pentru piețele foarte bine evaluate, precum Nasdaq.

Printre alte riscuri identificate de JPMorgan se numără tensiunile geopolitice din Europa și Asia, incertitudinile legate de inflația ridicată și o "criză energetică iminentă".

În timp ce Citigroup a prezis marți că prețul petrolului american va ajunge la o medie de doar 59 de dolari pe baril în al patrulea trimestru al anului viitor, JPMorgan rămâne optimist în ceea ce privește energia și a declarat că se așteaptă ca țițeiul să se situeze la 86 de dolari pe baril la sfârșitul anului 2022, iar Brent, referința mondială, să fie la 90 de dolari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Foto: Freepik.com
Foto: Freepik.com
Guvern sediu2
Foto ilustrativ: pixabay
Cargo GNL / sursa foto: Freepik.com / sharpiloandrey
Foto: Freepik.com
Foto: Freepik.com
Iulian Stanciu
Foto: Freepik.com
Donald Trump vorbește la telefon
Ursula van der Leyen
Panou electric / Foto: Freepik
Premierul Marcel Ciolacu / FOTO: Gov.ro
Elon Musk / Foto: Gage Skidmore / Flickr
Completare documente / FOTO: Freepik
Bani

Curs BNR. Dolarul crește, aurul se ieftinește

Banca Națională a României a publicat cursul leului,...

Simona Bucura-Oprescu / Foto: Ministerul Muncii
Poștașul vine cu plicul / FOTO: Poșta Română
SUA vs. China / FOTO: Freepik
Panouri fotovoltaice / Foto: Freepik
Farmacie / Foto: Freepik
Diamante

Investitorii nu mai sunt prieteni cu diamantele

Așa ceva nu s-a mai văzut în ultimele două decenii.

Kenneth Langone, cofondatorul Home Depo

pixel