Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
"Trecem printr-o perioadă grea. Trebuie să spunem franc: urmează o criză economică. Nu noi am generat această criză economică", a spus Kelemen Hunor, precizând că măsurile care urmează să fie luate pentru sprijinirea populaţiei şi protejarea economiei nu sunt întârziate, ci trebuie "bine gândite".
"Măsurile nu sunt întârziate, pur şi simplu, sunt nişte măsuri care trebuie bine gândite, ca să nu revii peste 2-3 săptămâni şi să mai nuanţezi o ordonanţă de urgenţă. (...) Sigur, deficitul e un lucru important, dar, când e criză economică, atunci toată lumea se gândeşte cam unde poate să meargă cu deficitul. Noi încercăm să ne încadrăm în deficitul stabilit în Legea bugetului, dar, în acelaşi timp, suntem conştienţi că urmează o perioadă grea şi degeaba am spune 'staţi liniştiţi'. Nu, noi trebuie să adoptăm acele măsuri prin care efectele crizei pot fi suportate de fiecare stat, societate în condiţii cât mai bune. Deci asta e ideea Guvernului, nu să ne grăbim şi, după aceea, să revenim şi să mai corectăm", a explicat liderul UDMR.
Citește și ”Este singura noastră SPERANȚĂ”. Un respectat analist trage un semnal de alarmă
„Îmi este teamă că şi pe fondul războiului şi a acestor sancţiuni, recesiunea va fi până la urmă o realitate în România şi poate chiar mai devreme decât ne-am fi așteptat. Aşa cum spuneam din toamna anului trecut, suntem în anul supraviețuirii şi ne îndreptăm spre o criză economică de proporții. Gândiți-vă că, şi fără acest război, avem impactul inflației, la petrol, gaze, energie. Mai mult, avem o criză de lichidități în piaţă. Gândiți-vă că mai mult de 80% din dolarii care sunt acum în piaţă s-au tipărit în ultimii doi ani”, a a comentat, recent, analistul economic Adrian Negrescu.
„De la comerțul alimentar la produsele din zona materialelor de construcţie, la siderurgie, la absolut tot am ajuns să importăm, iar acest lucru ne va afecta din punct de vedere economic. Estimam la începutul anului că vor fi aproximativ 100.000 de companii care îşi vor închide porțile cu aproape 500.000 de șomeri”, a spus analistul financiar Adrian Negrescu în cadrul emisiunii „Exces de putere” de la Antena 3
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Guvernul s-a decis în privința...
Rating susţinut de apartenenţa...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
SUA apără acordul propus de...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...
Termenele de livrare care ar putea determina...
Cel mai bogat om din lume, devenit mâna dreaptă a...
Aplicația de inteligență...
Afacerile stârnesc interes până...
Data de 28 februarie 2025 este...
Donald Trump a câștigat...
Ce se întâmplă cu sezonul turistic din Santorini....
SUA ar putea tăia accesul...
Care este secretul? Nu este...
O selecție a celor semnificative informații ale zilei...
Cercetătorii chilieni au...
Hon Hai propune o colaborare cu...
La o lună după începutul celui de-al doilea mandat al...
Un cuțit de 150.000 de dolari ar putea părea pentru unii...
Bursa de la București încheie...
Libera circulație...