Conform INS, în 2022, comparativ cu anul precedent, în România s-a înregistrat o creştere de aproximativ 6,1% a preţului mediu pentru terenul arabil, cea mai însemnată creştere fiind observată în Regiunea de Nord - Vest a României (+23,5%).
Preţul mediu al păşunilor permanente a înregistrat o creştere de aproximativ 6% în anul 2022, faţă de anul anterior, pe total ţară, cea mai importantă creştere fiind în Regiunea Nord-Est (+14,9%).
În anul 2022, preţul mediu al unui hectar de teren arabil în Europa a înregistrat variaţii semnificative. Potrivit datelor disponibile pentru 19 state membre ale UE în anul 2022, preţurile terenului arabil au fluctuat între un minim de 3.700 euro în medie în Croaţia şi un maxim de 233.230 euro în medie în Malta, în timp ce în România preţul mediu a fost de 8.051 euro/ha.
Preţul mediu al păşunilor permanente în statele membre ale UE, în anul 2022, a variat de la un minim de 1.887 euro/ha în Bulgaria până la un maxim de 46.305 euro în Luxemburg, în timp ce în România preţul mediu a fost de 5.671 euro/ha.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Criza e reală, cifrele nu mai...
Creşterea cotei generale de...
Medicina evoluează permanent,...
Să alegi un fierăstrău...
Avertizare pentru cei care şi-au programat călătorii în...
Într-un mediu de afaceri...
Premierul Ilie Bolojan a...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
România se pregătește pentru un...
Joi, de la ora 12.00, în...
Achizițiile publice și...
Prețul cuprului urcă la un...
Banca britanică HSBC a revizuit...
Aproape 40% dintre angajații...
Ministerul Finanțelor lansează...
Creşterea taxelor fără o...
Curs valutar BNR, 2 iulie 2025.
Protest spontan al angajaţilor Consiliului Concurenţei,...