Lansarea filmului ”Nuclear now” de Oliver Stone, la TIFF

Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Afișul filmului Nuclear Now
Afișul filmului Nuclear Now
Filmul ”Nuclear now” în regia celebrului Oliver Stone, are loc azi, în cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania TIFF, cinema Florin Piersic, de la ora 20:30.

Filmul, regizat de Oliver Stone, este o incursiune fara precedent in industriile nucleare din Franta, Rusia si SUA si explorează posibilitatea ca omenirea  să depășească provocări actuale precum schimbările climatice și sa ajunga la un viitor mai curat si mai prosper prin utilizarea energiei nucleare. Filmul isi propune sa clarifice confuziile legate de energia nucleara, prin demontarea miturilor si campaniilor de dezinformare care au loc in jurul acestui subiect. „Nuclear Now” a castigat premiul CICT-UNESCO Enrico Fulchignoni la cea mai recenta editie a festivalului de la Venetia.

„Schimbările climatice ne-au forțat în mod brutal să privim cu alți ochi la modul în care generăm energie la nivel global. Considerată multă vreme ca fiind periculoasă în cultura populară, energia nucleară este de fapt de sute de ori mai sigură decât combustibilii fosili, iar accidentele sunt extrem de rare. Așadar, cum putem scoate miliarde de oameni din sărăcie, reducând în același timp rapid gazele cu efect de seră, precum dioxidul de carbon și metanul - și, în multe țări, cărbunele? O soluție clară este includerea energiei nucleare în mixul de energie verde. Aceasta este, după părerea mea, cea mai mare poveste a timpului nostru – traseul umanității de la sărăcie la prosperitate și capacitatea stiintei de a asigura cererea modernă tot mai mare de energie electrica.”- Oliver Stone, regizor

Oliver Stone este un nume de referință în industrie de aproape 40 de ani, Oliver Stone este regizor, scenarist, producător și autor bestseller. Stone a câștigat primul său premiu Oscar pentru cel mai bun scenariu adaptat pentru „Midnight Express” (1978) și a câștigat al doilea și al treilea Oscar pentru cel mai bun regizor pentru „Plutonul” (1986) și, respectiv, „Născut pe 4 iulie” (1989).
Alte proiecte notabile includ „Wall Street (1987), „JFK” (1991), „Nixon” (1995), „W.” (2008), „Brutele” (2012) și „Snowden” din 2016, împreună cu scenariul filmului „Scarface” din 1983 al lui Brian De Palma, care a devenit unul dintre cele mai legendare filme din istorie.

Joshua S. Goldstein - co-scenarist - este un savant premiat în relații internaționale, care a scris și a vorbit pe scară largă despre război și societate, inclusiv despre efectele războiului asupra genului, economiei și traumei psihologice, precum și asupra păcii și diplomației. Cartea lui War and Gender a câștigat premiul „Cartea Deceniului” al Asociației de Studii Internaționale.

Goldstein este coautor (împreună cu Jon C. Pevehouse) al manualului de Relații Internaționale folosit pe scară largă. Noua lui carte, A Bright Future (cu Staffan Qvist) abordeaza răspunsurile internaționale la schimbările climatice, în special succesul Suediei în decarbonizarea rapidă folosind energia nucleară.

Lansarea acestui film este salutată și de Nuclearelectrica printr-un comunicat semnat de Cosmin Ghita, Director General SN Nuclearelectrica SA în care spune că: ”Nuclearelectrica salută premiera filmului Nuclear Now la prestigiosul Festival de Film Transilvania de la Cluj Napoca și eforturile foarte apreciat regizor Oliver Stone de a prezenta adevărul și beneficiile energiei nucleare, o sursă de energie curată, sigură și rezilienta. In acelasi timp, este o mandrie pentru noi ca  reprezentanti ai SN Nuclearelectrica SA, sa vizionzam acest film care promoveaza beneficiile energiei nucleare, Romania avand la CNE Cernavoda (Nuclearelectrica) una dintre cele mai sigure si performante centrale energo-nucleare din lume, care functioneaza la cele mai inalte standarde de aproape 27 ani. In prezent, energia nucleara acopera aprox. 20% din necesarul energetic al Romaniei, iar cele doua reactoare de la Cernavoda se afla in topul international, pe locul 1 si respectiv, 3 din peste 440 reactoare la nivel global, in ceea ce priveste factorul de productivitate si siguranta”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Banca Naționala a României
Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 33 şi 37 de grade, iar cele minime se vor situa între 17 şi 23 de grade.
Centru de date / Foto: Freepik
ANAF
Miraj, efect cauzat de temeratura ridicată / Foto: Jeffrey Beall

Canicula aduce restricții de trafic în Teleorman

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii...

Termocentrala de la Turceni
Wang Yi
Programul Casa Verde Fotovoltaice
Un călător se uită la avioanele de pe pista de aterizare / Foto: Freepik
Ilie Bolojan, în Parlamentul României / Foto: George Călin / Inquam Photos
Poluare / Foto: Freepik
Energie verde / Foto: Freepik
Ursula van der Leyen și Donald Trump / Foto: Casa Albă

România, în topul celor mai mari prețuri la energie

Prețurile la energie electrică continuă să varieze...

Intrarea în salina Praid / Foto: Alex Nicodim / Inquam Photos
OPEC
Caniculă
Camioanele care au fost depistate de Poliția de Frontieră
Trafic oprit pe Podul Prieteniei
Freepik.com
Freepik.com
Donald Trump / Foto: Casa Albă
Pompieri
Grafică: Oana Pavelescu
Bursa de Valori București
Șofer de camion / Foto: Freepik
Andrei Badalov

pixel