Lege marțială în Marea Britanie? Brexit impune măsuri severe

Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Parlamentarii, obligați să lucreze peste program
Parlamentarii, obligați să lucreze peste program
Downing Street a anunţat duminică că a început discuţii pentru a mări numărul şi durata şedinţelor de dezbatere în parlament, pentru a se asigura că va avea timp suficient pentru a adopta textele necesare înainte de Brexit

"Suntem conştienţi că este un calendar exigent. Din precauţie, suntem deci în discuţii preliminare pe tema prelungirii duratei şedinţelor, dar numai dacă se va dovedi necesar", a declarat un purtător de cuvânt al guvernului.

Dezbaterile s-ar putea prelungi astfel până la miezul nopţii lunea, ar putea fi prelungite cu cinci ore marţea sau chiar să se desfăşoare vinerea - ceea ce de obicei nu s-a întâmplat până acum - până la data Brexitului, pe 29 martie. Pauza parlamentară de opt zile, programată între 15 şi 24 februarie, ar putea fi suprimată.

Multe legi de adoptat

"Toţi deputaţii vor avea posibilitatea de a dezbate şi de a vota orice extindere a calendarului", a precizat purtătorul de cuvânt. "Recunoaştem necesitatea de a echilibra acest calendar cu munca deputaţilor în circumscripţiile lor, precum şi importanţa vieţii de familie", a adăugat el.

Citește și Efect Brexit. Companiile britanice se mută în Olanda

Din cele treisprezece legi care trebuie adoptate înainte de Brexit cinci au fost promulgate, în timp ce opt trebuie încă votate, iar pentru unele dezbaterile nu au început. Unele dintre aceste texte se referă la mediu şi la bunăstarea animalelor, potrivit datelor centralizate de centrul de reflecţie Institute for Government.

Interdicție de circulație

În paralel, Downing Street ia în calcul şi instituirea legii marţiale, în caz de perturbări după un eventual Brexit fără acord, a anunţat Sunday Times. O interdicţie de circulaţie între anumite ore, interdicţii de călătorie sau chiar desfăşurarea armatei ar putea fi decise, în cadrul aşa-numitului "Civil Contingencies Act" din 2004, pentru a împiedica producerea unor tulburări, în contextul în care societatea britanică se întreabă care ar fi consecinţele unui "no deal".

"Prim-ministrul a declarat că vor exista perturbări în caz de ieşire fără acord", a convenit un purtător de cuvânt al executivului. "Dar ca guvern responsabil noi luăm măsurile adecvate pentru a minimiza aceste perturbări şi a veghea ca ţara să fie pregătită".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Ilie Bolojan, în Parlamentul României / Foto: George Călin / Inquam Photos
ANAF
Energie verde / Foto: Freepik
Ursula van der Leyen și Donald Trump / Foto: Casa Albă

România, în topul celor mai mari prețuri la energie

Prețurile la energie electrică continuă să varieze...

Intrarea în salina Praid / Foto: Alex Nicodim / Inquam Photos
OPEC
Caniculă
Camioanele care au fost depistate de Poliția de Frontieră
Trafic oprit pe Podul Prieteniei
Freepik.com
Freepik.com
Donald Trump / Foto: Casa Albă
Pompieri
Grafică: Oana Pavelescu
Bursa de Valori București
Șofer de camion / Foto: Freepik
Andrei Badalov
Sterică Fudulea
Dan Sucu. Foto: Agerpres
Fondul Proprietatea
Titluri de stat Fidelis
Foto: Reuters
Showroom auto / Foto: Freepik
ROBOR
Ilustrație: Oana Pavelescu

pixel