Curs valutar BNR: Leul are o evoluţie oscilantă iar aurul atinge un preţ record
Curs valutar, 22 ianuarie 2025.
Autodesk University este unul dintre cele mai prestigioase evenimente din domeniul AEC (Arhitectură, Inginerie și Construcții) la nivel mondial și care, anul acesta, s-a desfășurat la Las Vegas. Printre cei aproape 200 de expozanți care și-au expus lucrările în domeniul arhitecturii, ingineriei și construcțiilor s-a numărat și România, reprezentată de companiile Leviatan Design și Graitec România.
Invitată în platoul interviurilor DCNews, Maria Văsi, BIM Implementation Manager la Leviatan Design, a oferit informații interesante legate de acest mare eveniment.
„Noi am făcut o propunere pentru eveniment și am fost fericiți să aflăm că am fost selectați din aproape 3000 de aplicații. Prezentarea noastră a fost în jurul echipamentelor și tehnologiilor de ultimă generație pe care noi le utilizăm și aplicăm în domeniul construcțiilor. De asemenea, am vorbit și despre modul în care am implementat și am adoptat standardul BIM. Este un standard de lucru, în domeniul construcțiilor, menit să aducă la un loc toate echipele din proiectare, execuție, client, subcontractanţi, astfel încât proiectul să fie dezvoltat la un nivel ridicat de calitate”.
”Noi am prezentat în număr de trei. Am fost alături și de colegul nostru din Franța, de la Graitec Franța. El a prezentat contextul general al grupului Graitec, Daniel Podaru (CEO și fondator al Leviatan Design și Ulbitech Construcții, n.r.) a făcut o prezentare a aplicațiilor dezvoltate de ei. Noi utilizăm multe aplicate dezvoltate de colegii de la Graitec”, a detaliat Maria Văsi.
Ea a adăugat că, ulterior, a fost prezentat și un studiu de caz care să ilustreze modul în care Leviatan Design a reușit să implementeze standardul BIM și tehnologiile noi din contrucții în tehnologiile de tip proiectare și execuție.
”Este foarte important că noi am mers și le-am arătat imagini reale din modul nostru de lucru de zi cu zi, prezentând, astfel, cum am reușit noi să stabilim un mod colaborativ de lucru cu toți actorii din cadrul unui proiect. Atât partea de proiectare, cât și partea de execuție, de clienți. Inclusiv subcontractanții și partea de ofertare noi o realizăm în același mediu comun de date. Noi utilizăm foarte multe din produsele Autodesk: de la softuri de proiectare pe care le utilizează inginerii și arhitecții, dar avem și platforme colaborative, tot de la Autodesk, în care noi punem la dispoziție întreaga documentație a unui proiect. Astfel, noi reușim să avem nu doar toate versiunile proiectului, dar să avem trasabilitate pe tot ceea ce înseamnă un proiect: de la faza de concept până la livrarea către beneficiar”, a explicat Maria Văsi.
Mai multe detalii vedeți aici:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Curs valutar, 22 ianuarie 2025.
Președinta Comisiei Europene,...
China a stabilit un nou record...
Deficitul bugetar al României crește, contrar tendinței...
Ilie Bolojan a anunţat planul...
Bursele și moneda Chinei sub...
Cifre oficiale de la INS despre producţia de cărbune a...
Revolut lansează o nouă...
Dolarul crește ușor pe fondul...
Agenția Națională de...
Alegerea lui Donald Trump în...
Statele Unite vor impune taxe...
România a primit un semnal...
Presa din Coreea de Nord a relatat despre ceremonia de...
Rusia a capturat două dintre...
Comisia Europeană a lansat, pe...
Astăzi vă aducem în prim-plan o selecție a celor mai...
Bitcoin crește pe fondul...
Novo Nordisk, compania daneză...
Nou-alesul președinte al...
Curs valutar BNR, 21 ianuarie...
Semnal îngrijorător privind...
Evoluţii mixte la Bursa de...
Sindicatul Funcţionarilor...