Maduro pune banii din petrol la banca Gazprom. Rușii neagă
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Venezuela are dificultăți în exporturile de petrol
Venezuela are dificultăți în exporturile de petrol
PDVSA, compania petrolieră de stat din Venezuela, le cere partenerilor de afaceri să facă pățile într-un cont recent deschis la Gazprombank, bancă deținută de către compania Gazprom, transmite Reuters . Banca neagă că PDVSA a deschis recent un cont, dar admite că producătorul venezuelean de petrol are conturi mai vechi.

Decizia PDVSA survine după ce Statele Unite a impus, pe 28 ianuarie, noi sancțiuni financiare împotriva Venezuelei în încercarea de a bloca accesul președintelui Nicolas Maduro la banii obținuți din comercializarea petrolului. În paralel, autoproclamatul președinte Juan Guaido a deschis un fond în care a cerut să fie făcute plățile pentru exporturile de petrol.

PDVSA, aflată încă sub controlul lui Maduro, vrea să se asigure că veniturile obținute în urma asocierilor cu companii petroliere din străinătate, precum Equinor (Norvegia), Chevron (Statele Uite) sau Total (Franța), nu vor fi blocate de țările care l-au recunoscut pe Guaido ca președinte interimar al Venzuelei.

Citește și: Tonele de aur ale lui Maduro, plasate de o firmă din Turcia

Gazprombank a negat că PDVSA a deschis recent conturi în sucursalele sale precizând că firma din Venezuela are conturi mai vechi.

Companiile joint-venture în care este implicată PDVSA au fost lovite de un prim val de sancțiuni în 2017, dar au reușit să utilizeze conturi bancare în Statele Unite și Franța, iar în paralel au făcut transferuri în conturile companiei din China. Situația este mai dificilă acum întrucât o serie de companii americane care activează în domeniul petrolier au primit termene-limite pentru a-și înceta operațiunile în Venezuela, iar mai multe petroliere sunt blocate în largul coastelor țării din cauza problemelor legate de plăți.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Norvegia vrea să construiască un tunel pentru ... nave

Un proiect ieșit din comun și estimat la 300 milioane de...

Aurul a recăpătat curaj și câștigă teren

Prețul aurului a crescut luni, susținut de slăbirea...

Cum vezi cine te-a blocat pe WhatsApp

Aplicația care numără aproape 2 miliarde de utilizatori...

Telefoanele Samsung care vor avea acces la Android 15

În timp ce Android 15 este planificat pentru această...


pixel