Marea Britanie a anunţat săptămâna aceasta o revizuire a politicii sale externe şi de apărare pentru a acorda prioritate influenţei în regiunea indo-pacifică ca modalitate de a modera puterea în expansiune şi asertivitatea Chinei comuniste.
Pentru a proiecta această nouă agendă în plan internaţional în cadrul intervenţiei la Forumul de securitate american Aspen, Raab va prezenta această revizuire a politicii externe ca asumarea unei misiuni a "forţei ce susţine binele în lumea", urmând să afirme că instituţiile democratice globale se află sub cea mai mare ameninţare de la sfârşitul Războiului Rece în anii 1989-90.
Horoscopul de miercuri. Fiți pe fază, FERICIREA este la un pas
"Democraţia este în declin", va afirma şeful diplomaţiei britanice, adăugând că datele arată că în acest deceniu se preconizează ca producţia economică combinată a regimurilor autocrate să depăşească producţia combinată a democraţiile lumii.
"Tirania este mai bogată decât libertatea şi asta contează pentru noi, acasă, deoarece democraţiile stabile, care respectă libertatea, sunt mult mai puţin susceptibile să pornească un război, să găzduiască terorişti sau să declanşeze fluxuri mari de migranţi", a spus Raab.
"În general, nu întotdeauna, dar în general este mai uşor să faci comerţ cu ele şi este mai uşor să cooperezi cu ele pentru a rezolva problemele noastre comune".
De la votul din 2016 privind părăsirea UE, Marea Britanie îşi caută un nou rol pe scena globală care să respecte promisiunea făcută de cei care au militat pentru Brexit şi anume
că, ieşind din UE, influenţa britanică va fi proiectată în întreaga lume şi va aduce o prosperitate economică mai mare.
Discursul lui Raab va încerca să demonstreze că Marea Britanie, deşi nu la acelaşi nivel economic şi militar ca SUA şi China, are acum o strategie pentru a răspunde acestor aşteptări.
Esenţial pentru acest plan este găsirea unui rol de lider în protejarea democraţiilor şi construirea unui nou sistem internaţional bazat pe valori democratice.
"Fără putere, fără influenţă economică, militară, diplomatică şi culturală, nu putem face nimic", va mai susţine Dominic Raab la Forumul de securitate Aspen.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Bitcoin, cea mai mare...
Suedia este pregătită să...
Bentley Motors Ltd., unul dintre cei mai exclusiviști...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...