Studiul urmează să se desfăşoare în 32 de centre pentru persoane fără adăpost din cinci regiuni din Regatul Unit - Scoţia, Ţara Galilor, Londra, South East England şi East of England.
Seturile de ţigări electronice pentru începători, care costă aproximativ 25 de lire sterline, vor fi oferite gratuit persoanelor din jumătate dintre centrele participante. Persoanele din celelalte centre vor fi distribuite într-un grup care va beneficia de asistenţă.
Cumpărarea de vechime în muncă. ANUNȚUL momentului de la CNPP
Procesul de cercetare, cu o valoare totală de 1,7 milioane de lire sterline, va include 480 de participanţi - câte 240 în fiecare grup şi câte 15 din fiecare centru.
''Ştim că aproximativ 70 de procente dintre persoanele fără adăpost fumează tutun - cu mult peste media din Marea Britanie, de 14,1 procente'', a declarat Caitlin Notley de la Facultatea de Medicină Norwich din cadrul University of East Anglia (UEA).
''Ştim, de asemenea, că ţigările electronice sunt cea mai populară metodă de renunţare la fumat, unele studii sugerând că sunt ajutoare mai utile decât guma sau plasturii cu nicotină şi mult mai puţin dăunătoare decât fumatul tutunului'', a adăugat ea.
Ţigările electronice imită experienţa fumatului deoarece sunt ţinute în mână şi generează vapori asemănători fumului în timpul utilizării.
''Pot reprezenta o opţiune atractivă pentru a-i ajuta pe oameni să renunţe la fumat, chiar dacă au încercat în trecut şi au eşuat'', a spus Notley.
Proiectul de cercetare este condus de London South Bank University (LSBU) şi University College London (UCL), în colaborare cu UEA, Kings College London, Queen Mary University of London şi universităţile din York, Cardiff, Stirling şi Edinburgh.
Proiectul este finanţat de Institutul Naţional pentru Cercetare în domeniul Sănătăţii (NIHR) din Marea Britanie.
''Este primul studiu de acest gen din lume care testează această metodă'', a declarat Lynne Dawkins din cadrul LSBU.
''În cazul în care constatăm că oferirea gratuită a seturilor de ţigări electronice pentru începători îi ajută pe oameni să renunţe (la fumat), centrele pentru persoane fără adăpost ar putea decide să adopte această abordare în viitor pentru a contribui la reducerea impactului afecţiunilor asociate fumatului asupra persoanelor fără adăpost'', a adăugat Dawkins.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Ministerul Finanţelor a...
Analistul economic Cristian...
Miniștrii europeni de externe,...
Contribuabilii trebuie să...
Banca Națională a publicat...
Cererea pentru extrem de...
Pierderile sunt de ambele părți...
UE adoptă al 16-lea pachet de...
România a pierdut titlul de țară cu cea mai mare...
Comisia de muncă din Senat...
Analistul economic Cristian...
Camera Deputaților urmează să...
Berkshire Hathaway, compania legendarului investitor...
Janusz Bugajski, Senior Fellow...
Uniunea Europeană lansează un...
Parlamentul României analizează...
O analiză a Deutsche Bank.
Senatul dezbate un proiect de...
Rețeaua de comunicații Starlink, deținută de miliardarul...
OPEP și aliații săi se confruntă cu o dilemă delicată:...
Producătorul american de medicamente deschide un centru...
Într-o mișcare strategică complexă, Starlink a devenit...
Guvernul României urmează să...
Fabricanții europeni trimit în...
Anunțul vine după ce fondatorul...
Despre examenul scris pe care ar urma să-l susțină...