"Priorităţile, aşa cum se ştie, primele două sunt reforma sistemului de pensii şi reforma sistemului de salarizare a sistemului public", a spus ministrul propus pentru portofoliul Muncii.
"Toată această perioadă tranzitorie înseamnă și respectarea protecției asupra unei decizii ale Curții Constituționale, dar înseamnă și o respectare a independenței sistemelor și mai ales, o posibilitate de a lăsa perioada de tranziție astfel încât să nu existe bulversări mari, fie în sistemul de Apărare Ordine Publică, și siguranța Națională sau în Justiție. Acestea sunt lucruri care îndreaptă sistemul către un sistemul contributiv și se va ajunge să avem și vârstă de pensionare crescută la 65 de ani, dar și raportarea la întreaga perioadă a veniturilor", a precizat Marius Budăi.
"Creștem vârsta de pensioare pentru toate categoriile, la 65 de ani. Nu exista din partea Ministerului Muncii niciun jalon ratat. Toate cererile de plată sunt în termen. Nu există niciun jalon ratat, la fel cum nu există nicio restanță în implementarea PNRR”, a adăugat ministrul propus, adăugând că "priorităţile, aşa cum se ştie, primele două sunt reforma sistemului de pensii şi reforma sistemului de salarizare a sistemului public".
În același timp, ministrul propus a asigurat că până în toamna acestui an se va finaliza procesul de digitizare a dosarelor de pensii.
''Ne încadrăm până în toamnă cu tot ce înseamnă digitizarea dosarelor. (...) Există posibilitatea ca acele dosare care sunt foarte vechi, care nu au fost trecute niciodată în format electronic, care au avut recalculări repetate să fie anumite probleme cu implementarea acelor dosare. Dar până la 31 decembrie hubul de servicii la nivel de minister trebuie să fie implementat. Suntem în grafic cu acest hub. Avem parte de digitizare deja implementată şi aici mulţumim public STS pentru sprijin, pentru că a înţeles să ne ajute foarte mult în această perioadă şi suntem în grafic cu aceste aspecte, deci nu vom fi puşi în situaţia în care să solicităm suplimentarea lucrării cu 1.000 de oameni, care, practic, au fost pentru mine nişte lucrători extrem de importanţi şi eu mi-aş dori să-i pot păstra în sistem pentru că majoritatea sunt tineri, sunt extrem de valoroşi şi s-au profesionalizat în această perioadă. Cred că ar fi un câştig pentru sistem. Îmi asum foarte clar că până la sfârşitul anului hubul de servicii va fi implementat şi situaţia va arăta altfel. Am avut într-adevăr la început de an câteva dificultăţi cu asumarea participării la acest proiect, la aceste este licitaţii, pentru că un hub de servicii de asemenea mărime nu este foarte simplu de realizat", a susţinut Marius Budăi.
Citește și Radu Oprea, ministrul propus la Economie: Salariul trebuie să ajungă la 1000 €
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
În cadrul emisiunii Totul...
Într-un comunicat al Haier...
Piețele financiare au...
Națiunile care utilizează pe...
Sindicatul Angajaților din...
Înalta Curte de Casație și...
Într-o mișcare istorică,...
Ministerul Finanţelor (MF) a...
Bursa de la Bucureşti a deschis...
În perioada 1.I - 30.XI.2024,...
Transelectrica își planifică...
Averea miliardarilor crește...
Donald Trump a declarat...
Noua criptomonedă a lui Donald...
Circa 1.000 de angajaţi ai...
Astăzi explorăm subiecte care aduc în prim-plan decizii...
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Președintele ales Donald Trump...
Construit în doar 10 zile la...
Aprovizionarea cu apă în...