Marmureanu, intervenție după cele două cutremure de peste 4 grade, de luni dimineața
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Gheorghe Mărmureanu
Gheorghe Mărmureanu
EXCLUSIV
Prof. Dr. Ing. Gheorghe Mărmureanu a vorbit în exclusivitate pentru DCBusiness în legătură cu cele două cutremure care au avut loc luni dimineață în România.

Expertul a spus că cele două cutremure care au avut loc noaptea trecută și în această dimineață se încadrează în activitatea seismică normală pentru zona Vrancea.

Gheorghe Mărmureanu a mai spus că lumea trebuie să stea liniștită deoarece mai este mult până la următorul mare cutremur, experții monitorizând activitatea seismică: ”Și eu pândesc cutremurul mare, dar deocamdată nu cred că o să trăiesc până atunci!”, a spus profesorul cu umor.

Amintim că un cutremur de 4,3 grade s-a produs luni dimineaţa în zona seismică Vrancea, judeţul Vrancea, la 150 de kilometri de Bucureşti, după un altul cu magnitudinea 4,2 ce a avut loc puţin după miezul nopţii, potrivit Institutului Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Astfel, luni, la ora 9:32, s-a produs un cutremur mediu cu magnitudinea 4,3 grade pe scara Richter, la adâncimea de 140 km.

Citește și: Nouă lege. De teama unui cutremur major, autorităţile sunt OBLIGATE să ia aceste măsuri

Cutremurul a avut loc la 74 km est de Braşov, 96 km sud de Bacău, 96 km nord-est de Ploieşti, 121 km vest de Galaţi, 123 km nord-vest de Brăila, 149 km nord de Bucureşti, 164 km nord-est de Piteşti, 178 km sud-vest de Iaşi, 186 km est de Sibiu, 213 km nord de Ruse.

Anterior, la ora 0:30, un alt cutremur 4,2 grade s-a produs în aceeaşi regiune, Vrancea.

Seismul a avut intensitatea II şi s-a înregistrat la adâncimea de 103 de kilometri, în apropierea următoarelor oraşe: 88 km est de Braşov, 88 km sud de Bacău, 107 km nord-est de Ploieşti, 108 km vest de Galaţi, 112 km nord-vest de Brăila şi 157 km nord de Bucureşti.

În luna martie 2022, în România au avut loc cinci cutremure, cu magnitudini cuprinse între 2,4 şi 4,2.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel