Medicamentul împotriva COVID-19 ar putea exista deja în farmacii

Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Rezultatele studiilor sunt colosale
Rezultatele studiilor sunt colosale
Cercetătorii de la Centrul German pentru Cercetarea Infecțiilor de la Charité - Universitätsmedizin Berlin și Universitatea din Bonn au examinat modul în care SARS-CoV-2 reprogramează metabolismul celulei gazdă.

Potrivit raportului publicat în revista Nature Communications, cercetătorii au reușit să identifice patru substanțe care inhibă replicarea SARS-CoV-2 în celula gazdă: spermina și spermidina, substanțe găsite în mod natural în organism; MK-2206, un medicament experimental pentru cancer; și niclosamida, un medicament pentru tenie. Charité desfășoară în prezent un studiu pentru a determina dacă niclosamida este, de asemenea, eficientă împotriva COVID-19 la om.

Rezultatele studiului sugerează că mecanismul de reciclare celulară ar putea fi o țintă potențială pentru terapia COVID-19. Astfel cercetătorii au testat dacă substanțele care induc reciclarea celulară reduc și replicarea SARS-CoV-2 în interiorul celulelor infectate.

Interesant este faptul că cercetătorii au găsit patru substanțe care s-au dovedit eficiente - toate fiind deja utilizate la om. Acestea includ poliamina spermidină, un metabolit care îmbunătățește autofagia, care este produs în toate celulele umane și de bacteriile din intestinul uman.

COVID-19. Medicament CUNOSCUT pune PIEDICĂ virusului SARS-CoV-2

Apare în mod natural în alimente precum germeni de grâu, soia, ciuperci și brânza maturată și este disponibil ca supliment alimentar. Când cercetătorii au adăugat spermidină la celulele infectate cu SARS-CoV-2, acest lucru a dus la o reducere cu 85% a numărului de particule de virus produse.

Rezultate similare au fost produse de spermină, o altă poliamină care apare în mod natural în organism. S-a constatat că acest derivat al spermidinei reduce replicarea virală cu peste 90% în celulele pulmonare umane și într-un model de intestin uman care cuprinde grupuri de celule cunoscute sub numele de „organoizi”.

A treia substanță care s-a dovedit eficientă împotriva SARS-CoV-2 a fost „inhibitorul AKT” MK-2206. Substanța se află în prezent în stadiul de studiu clinic și este supusă testelor pentru tolerabilitatea și eficacitatea acesteia împotriva unei serii de cancere. În studiul actual, MK-2206 a redus producția de virus SARS-CoV-2 infecțios cu aproximativ 90%. A făcut acest lucru la concentrații plasmatice care au fost deja atinse în timpul unui studiu anterior. 

Însă, cel mai pronunțat efect antiviral a fost asociat cu niclosamida, pe care cercetătorii au dovedit-o eficientă împotriva coronavirusului MERS în timpul unui studiu anterior. S-a constatat că medicamentul împotriva teniei reduce producția de particule SARS-CoV-2 infecțioase cu peste 99%. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Agenția Fitch Ratings
Trafic intens pe autostradă / Foto: Freepik
Bani / Foto: DCBusiness
Fermierii vor fi mai protejați / Foto: Freepik
Curtea Constituțională
Muncitor
Ciprian Șerban, ministrul Transporturilor
Muncitori în fața unui panou de comandă / Foto: Freepik
Casă de schimb valutar
Bursa de Valori București
Fermieri / Foto: Freepik
Antifraudă
Urmările unei furtuni violente
Judecătorie / Foto: Freepik
TVA / Grafică: DCBusiness
Dragoș Pâslaru
Contor pentru energie electrică
Chris Țurlică, fondatorul MaintainX
Ilie Bolojan în Parlament / Foto: George Călin / Inquam Photos

Moţiunea de cenzură, respinsă de Parlament

Prima moţiune de cenzură cu care s-a confruntat Guvernul...

ANRE
Curs valutar BNR
Nicușor Dan

Nicușor Dan: Fără creșterea TVA, o afirmație corectă!

Creșterea Taxei pe Valoare Adăugată (TVA) are...

La benzinărie / FOTO: Freepik
ROBOR scade, o veste bună
Guvenul vrea mai mulți bani

Se taie scutirile! Guvernul bagă la plată copiii și bolnavii

Guvernul pregătește eliminarea unor scutiri și deduceri...

Criză de apă în Marea Britanie / Foto: Freepik
Banca Națională a României
BVB

pixel