Mercedes a produs 190 de unități în fabrica din Ungaria

Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Fabrica Mercedes de la Kecskemét din Ungaria
Fabrica Mercedes de la Kecskemét din Ungaria
Fabrica Mercedes de la Kecskemét a depăşit şi anul trecut cifra de 190 de mii de unități, iar numărul celor vândute în Ungaria s-a dublat, din 2015.

Directorul executiv al Mercedes-Benz Hungária Kft. a informat, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă de la Budapesta că anul trecut gigantul german cu sediul în Stuttgart, Daimler AG, a vândut în lume 3,4 milioane de vehicule. Jörg Schmidt a numit un succes vânzarea a 100 de mii de vehicule în plus faţă de 2017, luând în calcul scandalul motoarelor Diesel şi neînţelegerile comerciale de la nivel mondial. În vânzările globale Mercedes-Benz Hungária Kft. s-a poziţionat remarcabil, având în vedere că - a formulat Schmidt - încă nu a existat un an în care pe piaţa ungară să fie vândute mai mult de 4 mii de autoturisme. Un succes aparte s-a înregistrat în ultimele patru luni ale lui 2018, mai mult, au crescut şi vânzările autoutilitarelor.

Vânzarea totală în Ungaria a autovehiculelor Mercedes s-a dublat, din 2015, astfel a ajuns la nivelul înregistrat înainte de criza economică, iar cifra de afaceri anul trecut a crescut cu 7 procente, ajungând la 108 miliarde de forinţi (340,6 milioane de euro). Şeful subsidiarei din Ungaria a atribuit succesul în primul rând reţelei de dealeri auto, adăugând că un sfert din maşinile vândute pe piaţa din Ungaria au provenit de la fabrica din Kecskemét.

Citește și: Odată rivali, Daimler AG şi BMW AG au un proiect comun

Jörg Schmidt preconizează că la nivel mondial vânzăârile Daimler se vor îmbunătăţi uşor. Acesta se aşteaptă ca în Ungaria şi în 2019 cele mai vândute să fie autoturismele, cu o creştere de 18 procente, firma speră să poată comercializa 160 de mii de maşini Mercedes. Schmidt susţine că în anii viitori se poate mări considerabil şi actualul procent de 5,7 la sută al vânzărilor de maşini electrice. Acesta se aşteaptă ca în următorii ani călătoriile auto să fie definite, pe lângă electromobilitate, de sistemele de ghidaj legate la reţele virtuale, funcţiile de conducere automată şi noile modele ale folosirii autovehiculelor, călătoriile de tip car-sharing.

Directorul economic al Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft., Josip Niksic, a numit anul 2018 un an de succes, atât din perspectiva calităţii, cât şi a cantităţii maşinilor fabricate. Veniturile nete ale firmei au depăşit 3,5 miliarde de euro, iar din 3,4 miliarde de forinţi (10,7 milioane de euro) a fost construit un centru de pregătire Mercedes, cu o suprafaţă de 8 mii de metri pătraţi şi în septembrie va ieşi din fabrică maşina cu numărul un milion, de la demararea producţiei în 2012, a subliniat Niksic. Aceasta - a adăugat - maşina cu numărul un milion a fost deja unul din clasa A, iar de o săptămână a început şi producţia de Mercedes CLA în fabrica din Ungaria. Primul exemplar va ajunge la clienţii din Noua Zeelandă.

Directorul a remarcat că acordul cu angajaţii, care include o importantă majorare salarială, a contribuit şi el la consolidarea poziţiei firmei în Ungaria.

Mercedes-Benz a anunţat în 2008 că va investi 800 de milioane de euro în construirea unei fabrici la Kecskemét. Investiţia a fost completată cu 29,7 miliarde de euro (93,67 milioane de euro) de Guvernul Ungariei, prin scutiri de impozite şi pregătire profesională. Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. a produs şi în 2017 mai mult de 190 de mii de maşini, depăşind cu 4,1 procente producţia din anul precedent, iar cifra de afaceri a crescut şi ea cu 4 procente, la 3,6 miliarde de euro. În 2017, cu o creştere anuală de 3,8 procente fabrica de la Kecskemét a produs 190 de mii de maşini, având venituri de 3,4 miliarde de euro. 

În baza datelor financiar publice ale firmei, acesta a raportat profit net de 64,4 miliarde de forinţi (203,12 milioane de euro) în 2016 şi în 2017 de aproape 77 de miliarde de forinţi (242,86 de milioane de euro). În 2017 Mercedes-Benz Hungária Kft. a înregistrat venituri de peste 100 de miliarde de forinţi (315,41 de milioane de euro) în 2017, şi peste 80 de miliarde de forinţi (252,33 de milioane de euro) în 2016, în principiu din vânzări pe piaţa din Ungaria. Profitul net a fost de 800 de milioane de forinţi (2,52 de milioane de euro), respectiv 610 de milioane de forinţi (1,92 de milioane de euro).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

TikTok / sursa foto: Pexels.com / cottonbro studio

TikTok dispare din SUA. Google și Apple au șters aplicația

Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...

Ola Kalenius / Foto: Mercedes

Șeful Mercedes cere investiții reciproce între UE și China

Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...

Știrile dimineții / Foto: Freepik

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Astăzi aducem în prim-plan cele mai importante subiecte...

Adrian Câciu
Contabil
Flacără la aragaz / Foto: Freepik
Baterii pentru stocarea energiei / Foto: Freepik
TVA
Fabrică de imbuteliere Pepsi

Pepsi, dată în judecată în SUA de protecția consumatorului

Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...

Exploatare de litiu
Fermieri stau pe o combină agricolă / Foto: Freepik
Vaporul eCSOV

A început marea electrificare a transportului naval

Industria navală face pași importanți către un viitor...

ByteDance, compania mamă a TikTok
Stațiune de schi
FMI
Agenție BRD
Foto: Pexels.com
foto: pexels.com
Donad Trump în timpul unei vizite la zidul de la granița cu Mexic
Bursa / sursa foto: Freepik.com
Donald Trump
foto: pexels.com
Foto: pexels.com
Foto: Pexels.com

Bani pentru fermieri. APIA, veşti bune

Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...

Adrian Negrescu / Ilustrație: Oana Pavelescu
Kremlin

pixel