În plină degringoladă, Germania, prima economie a UE, își decide viitorul
Favoriți în sondaje,...
"Aceste rezultate ale mai multor studii in vitro independente care arată că molnupiravirul are o activitate antivirală consistentă împotriva Omicron, varianta primară care circulă la nivel global, oferă încredere suplimentară în potențialul molnupiravirului ca opțiune de tratament importantă pentru anumiți adulți cu formă ușoară până la moderată de COVID-19, care prezintă un risc ridicat de evoluție spre o boală severă", a declarat Dr. Dean Y. Li, președinte, Merck Research Laboratories. "Suntem recunoscători acestor cercetători, pentru aceste informații importante și propriilor noștri colegi care lucrează cu autoritățile de reglementare la nivel mondial pentru a se asigura că molnupiravirul este accesibil pe scară largă pentru pacienți."
Studiile in vitro au fost realizate în mod independent de cercetători din instituții din șase țări, inclusiv Belgia, Republica Cehă, Germania, Polonia, Olanda și Statele Unite. Molnupiravirul nu a fost încă studiat împotriva Omicron în studiile clinice.
"Pe baza mecanismului său de acțiune, împreună cu aceste noi descoperiri care demonstrează o activitate in vitro asupra mai multor variante, inclusiv Omicron, anticipăm că molnupiravirul va continua să fie activ împotriva variantelor îngrijorătoare și un instrument important în lupta împotriva COVID-19", a declarat Wendy Holman, director executiv al Ridgeback Biotherapeutics. "Suntem recunoscători pentru eforturile depuse de cercetători și așteptăm cu nerăbdare să ne continuăm activitatea pentru a contribui la combaterea pandemiei."
Acord istoric între Merck și UNICEF pentru furnizarea de Molnupiravir
Merck dezvoltă molnupiravirul în colaborare cu Ridgeback Biotherapeutics și a fost autorizat pentru utilizare în peste 10 țări, inclusiv în Statele Unite, Regatul Unit și Japonia.
Acțiunile MERCK au urcat la 80.58 USD cu 1.82%) azi pe bursa de la New York.
Alte variante care prezintă motive de îngrijorare
Rezultatele studiului de fază 3 MOVe-OUT au fost publicate în New England Journal of Medicine, așa cum s-a anunțat anterior. În cadrul studiului MOVe-OUT, eficacitatea tratamentului cu molnupiravir a fost, în general, consecventă în subgrupuri importante de pacienți, inclusiv la pacienții infectați cu variantele SARS-CoV-2 îngrijorătoare, Delta, Gamma și Mu.
În rândul întregii populații randomizate cu date de secvențiere virală disponibile (55,3%), cele mai frecvente trei variante SARS-CoV-2 au fost Delta (58,1%), Mu (20,5%) și Gamma (10,7%).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Favoriți în sondaje,...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
Președintele argentinian Javier...
Guvernul s-a decis în privința...
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rating susţinut de apartenenţa...
Cum poți obține 500 de lei de...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...
Termenele de livrare care ar putea determina...
Cel mai bogat om din lume, devenit mâna dreaptă a...
Aplicația de inteligență...
Afacerile stârnesc interes până...
Data de 28 februarie 2025 este...
Donald Trump a câștigat...
Ce se întâmplă cu sezonul turistic din Santorini....
SUA ar putea tăia accesul...
Care este secretul? Nu este...
O selecție a celor semnificative informații ale zilei...
Cercetătorii chilieni au...