Proiectul Ro-HydroHub. Câciu: ”Este un model care trebuie perpetuat”
La Palatul Victoria, a fost...
"Noi suntem pe deplin angajaţi să continuăm să investim, să continuăm să creştem şi cred că într-un asemenea mediu creşterea este importantă. Vrem să investim, vrem să creştem, vrem să mai angajăm 200 de oameni anul acesta. Vrem să creştem afacerea într-un mod sustenabil, dar îngrijorarea nu este legată în mod necesar de impactul asupra ING, dar cred că va fi un impact asupra economiei. OUG 114 nu este doar despre bănci, este despre fonduri de pensii, despre energie, telecom, alte sectoare şi cred că felul în care a fost introdusă afectează investiţiile viitoare în alte sectoare pentru că nu este confortabil într-un mediu în care asemenea lucruri se întâmplă şi scăderea investiţiilor afectează alte sectoare, precum cel al IMM-urilor. Aşa că de la o creştere a PIB-ului de 7% în 2016, acum unii economişti prezic o creştere de 2% în 2020. Este pozitivă, dar mai mică cu 5 puncte procentuale faţă de acum doi ani. Încetinirea economică va afecta toate băncile, ne va afecta. Deci pentru noi principala îngrijorare este economia, perspectiva economică şi potenţiala încetinirea a economiei mai într-un ritm mai rapid", a spus Michal Szczurek.
Citește și: O mare bancă revine pe profit după 4 ani de pierderi
El a afirmat că atunci când ne uităm la forma curentă a ordonanţei, nivelul taxelor este în afara oricărei comparaţii cu alte ţări şi nu este rezonabil. Un alt argument pentru care taxa nu este rezonabilă este că la finalul crizei băncile din România nu au fost ajutate cu fonduri publice, precum în alte ţări, ci au adus capitaluri.
"Suntem supăraţi din caza modului în care ordonanţa a fost adoptată. O fost o totală surpriză în ultimele zile ale anului 2018 şi cred că acest fel de a proceda deteriorează încrederea. Să introduci ceva fără un studiu de impact, fără să înţelegi implicaţiile pe termen lung nu este cea mai bună cale", a spus Michal Szczurek.
El şi-a exprimat speranţa că forma finală a ordonanţei se va schimba şi a menţionat că "salutăm orice iniţiativă de aducere la nivel rezonabil".
Ordonanţa de Urgenţă 114/2018, aprobată de Guvern la finele lunii decembrie, instituie taxe noi pe cifra de afaceri pentru sectorul energetic şi telecom, precum şi taxe pe activele din sistemul bancar.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
La Palatul Victoria, a fost...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...
Decizia adoptată în ședința de...
Documentul a fost parafat la Budapesta de Zsolt Hernadi,...
Trenul nou a fost anulat joi...
În şedinţa de joi a...
Legile gravitației par să se...
Evenimentul va avea loc, cel mai probabil, în primele...
MF sprijină autoritățile locale...
Potrivit celui mai recent...
La data de 19 noiembrie 2024,...
Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a...
O nouă inițiativă legislativă promite să revoluționeze...
Scădere uşoară a vânzărilor de autoturisme Dacia în...
Proiect de OUG pentru...