Mihai Daraban,CCIR, la președinția Consiliului de Afaceri al OCEMN
Autor: Crişan Andreescu
Data publicării:
Mihai Daraban, președintele CCIR
Mihai Daraban, președintele CCIR
România a preluat de la 1 ianuarie 2020,  pentru a șasea oară, Președinția-în-Exercițiu (PiE) a Organizației de Cooperare Economică la Marea Neagră (OCEMN), iar CCIR - PiE a Consiliului de Afaceri al OCEMN (CA OCEMN) pentru o perioadă de șase luni.

Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României, a fost desemnat, în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2020, Președinte-în-Exercițiu al CA OCEMN, iar în calitate de Secretar General a fost numit domnul Eduard Costin, Directorul Direcției de Relații Externe.

Acțiunile României și implicit ale CCIR vizează consolidarea cooperării economice ca motor al dezvoltării sustenabile a regiunii extinse a Mării Negre.

„CCIR își va concentra atenția asupra unuia dintre obiectivele majore ce va fi asumat pe durata acestui mandat, şi anume creșterea profilului și relevanței CA al OCEMN în raport cu statele membre, prin sporirea eficienței și performanței organizației. Totodată, pe palier sectorial, CCIR va milita pentru promovarea cooperării în domeniile cheie pentru dezvoltarea economică sustenabilă a regiunii: transporturi și conectivitate; protecția mediului înconjurător; energie verde și competitivitate", a declarat Mihai Daraban.

Motto-ul PiE: "Bridging Shores through Enhancing Cohesion" ilustrează convingerea României că viitorul organizației trebuie construit în jurul conceptelor de coeziune, interconectivitate și dialog, inclusiv în relația cu Uniunea Europeană.


Ce reprezintă CA OCEMN


Consiliul de Afaceri al Organizației de Cooperare Economică la Marea Neagră (CA OCEMN) a fost înființat la 30 august 1992 și a devenit operațional la 1 mai 1993. La sfârșitul lunii martie 1995, Camera de Comerț și Industrie a României, prin președintele ei, a fost desemnată de către Ministerul Afacerilor Externe al României ca reprezentantă a comunității de afaceri din România în acest Consiliu, luând parte la activitatea acestuia.

Președinția organizației este asigurată prin rotație la fiecare 6 luni. Se asigură astfel o interacțiune periodică între comunitățile naționale ale oamenilor de afaceri din statele participante și organele interguvernamentale ale OCEMN. Ultimul mandat al Președinției-în-Exercițiu a României (cel de al 5-lea) a fost în perioada 1 iulie – 31 decembrie 2015. În timpul Președinției, România a urmărit cu prioritate consolidarea misiunii economice a BSEC.

Statele membre ale Consiliului de Afaceri sunt: Albania, Armenia, Azerbaidjan, Bulgaria, Georgia, Grecia, Republica Moldova, România, Serbia, Rusia, Turcia și Ucraina.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel