Minerii de criptomonede din Rusia se ascund în subteran pentru a fura curent
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
„Miner de Bitcoin” / sursa foto: Freepik.com
„Miner de Bitcoin” / sursa foto: Freepik.com
Criptomonedele sunt cunoscute pentru valoarea lor foarte volatilă dar mai puțin pentru facturile uriașe la energie pe care minarea acestora le generează.

Deși autoritățile îi pot găsi ușor, unii mineri de criptomonede au ales să fure electricitatea pentru a genera aceste active digitale. Rusii din Daghestan par să vină cu o ideea inovativă, apelând la conceptul de bază al mineritului. 

Republica autonomă Daghestan din sudul Rusiei a solicitat măsuri mai stricte împotriva minerilor de criptomonede, mari consumatori de energie, despre care oficialii locali au afirmat că provoacă întreruperi de electricitate și încearcă să se sustragă legii prin construirea de instalații miniere subterane.

 

Minele cripto din subteran

În ultimii ani, minerii de monede digitale au fost în centrul atenției în întreaga lume, deoarece puterea de calcul necesară pentru a rezolva cerințe complexe implică hardware specializat care funcționează non-stop și consumă energie electrică.

Prim-ministrul local din Daghestan, Abdulmuslim Abdulmuslimov, a declarat că autoritățile trebuie să acorde mai multă atenție mineritului ilegal de criptomonede, după ce un incendiu major din capitală a fost cauzat de o creștere a consumului datorată minerilor de criptomonede.

„Proprietarii instalațiilor ilegale de minare a criptomonedelor vin cu noi metode de „eludare” a legii - instalează ferme de minare subterane”, a declarat Abdulmuslimov.

Guvernul din Daghestan a difuzat imagini în care anchetatorii inspectează o instalație de minare a criptomonedelor într-o cavernă subterană improvizată, cu zeci de ventilatoare pentru răcirea serverelor.

Legislația privind exploatarea criptomonedelor, semnată de președintele Vladimir Putin, va intra în vigoare în anumite condiții începând cu 1 noiembrie 2024.

Ministerul de Finanțe va ține un registru special pentru companiile care se ocupă cu minarea de criptomonede. Persoanele fizice care exploatează monede digitale vor trebui să furnizeze anumite informații autorității de reglementare a monitorizării financiare din Rusia.

 

Cum se minează criptomonedele

Minerii de criptomonede folosesc echipamente sofisticate pentru a realiza unele tranzacții dispuse în blocuri digitale, descentralizate. Aceste blocuri de tranzacții sunt calculate și validate într-un mod complex de către hardware-ul minerilor. Odată ce „blockchain-urile” sunt validate, minerul primește recompensa.

Pentru a mina criptomonede, minerii folosesc ASIC-uri sau GPU-uri, care au puterea de a procesa un număr mare de operațiuni matematice pe secundă. Dificultatea calculelor crește în funcție de numărul de mineri activi pe rețea. Minerii își unesc deseori resursele în pool-uri de minare, pentru a crește șansele de a valida un bloc și a obține recompense.

De asemenea, există preocupări legate de impactul ecologic, motiv pentru care unele criptomonede adoptă alte metode de validare, cum ar fi Proof of Stake (PoS), care sunt mai eficiente din punct de vedere energetic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Bani
Hidroelectrica

Vești bune pentru abonații Hidroelectrica

După ce Hidroelectrica a devenit compania cu unul dintre...

MInistrul de Finanțe, Marcel Boloș / FOTO: Gov.ro
Fotografie de la Andrea Piacquadio: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/994234/
Poștașul vine cu plicul / FOTO: Poșta Română
Arme / Foto: Freepik
Stâlpi de înaltă tensiune / Foto: Freepik
Piața de capital / sursa foto: Freepik.com
Adrian Câciu. Foto: Crişan Andreescu
Foto: Pexels.com
„Miner de Bitcoin” / sursa foto: Freepik.com
Boeing
X, sursa foto: Freepik.com
Să aveți o zi bună! / FOTO: Freepik
Investiții
Fabrică ABEE
Aurul profită întotdeauna de orice stare de tensiune

Prețul aurului a stabilit un nou record absolut!

Metalul galben pare decis să o ia înaintea tuturor...

OMV
Asigurare RCA

Propunere: Plafonarea RCA până la 31 decembrie 2024

Autorităţile propun, printr-un proiect de Hotărâre de...

Casa de licitație / FOTO: Facebook

Unic și misterios: Un colier cu diamante scos la licitație

Nici până acum nu se știe proveniența exactă a pietrelor...

S-au împărțit bani / FOTO: Freepik
Ministrul Boloș verifică datele / Foto: gov.ro
Bursa de Valori București
Discuții, negocieri / FOTO: Freepik

De ce băncile franceze nu atrag cumpărători

În condițiile în care Unicredit nu mai face secret din...

Telegram / sursa foto: Wikimedia Commons / Yuri Samoilov
Pentru diferite nevoi

A fost majorat bugetul asigurărilor sociale de stat

Prin Ordonanță de urgență a fost rectifict bugetul...


pixel