Urmărește dezbaterea live

Ministerul Dezvoltării a aprobat 129 de noi proiecte finanţate prin PNRR
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Ministerul Dezvoltării a aprobat 129 de noi proiecte finanţate prin PNRR
Ministerul Dezvoltării a aprobat 129 de noi proiecte finanţate prin PNRR
Ministerul Dezvoltării a aprobat 129 de noi investiţii, în sumă de aproape 446 milioane de lei, în 93 de localităţi, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), a anunţat, miercuri, ministrul Cseke Attila.

Potrivit unui comunicat al MDLPA transmis Agerpres, proiectele, în valoare totală de 445.862.630,24 de lei, au fost depuse în cadrul celei de-a doua runde de atragere de fonduri pe componentele Valul Renovării şi Fondul Local din PNRR.

Pentru Valul Renovării, au fost aprobate 16 noi proiecte, în valoare totală de 184.425.770,04 lei, depuse de 11 autorităţi locale pentru lucrări de eficientizare energetică şi asigurarea siguranţei seismice şi la incendiu a unor clădiri rezidenţiale multifamiliale şi a unei instituţii de învăţământ.

Pentru Fondul Local, au fost aprobate 113 de noi proiecte, în valoare totală de 261.436.860,20 lei, depuse de 82 de autorităţi locale, pentru proiecte care vizează reabilitarea şi eficientizarea energetică a unor instituţii publice, asigurarea infrastructurii pentru transportul verde, realizarea de sisteme inteligente de management local, piste pentru biciclete, achiziţionarea de mijloace de transport electrice şi de staţii de încărcare pentru vehicule electrice.

Aurul rusesc în valoare de 2,2 miliarde de dolari din seifurile băncilor din Londra, Zurich şi New York şi-a schimbat proprietarul, după invadarea Ucrainei

Unele fonduri occidentale de investiţii au renunţat la aurul rusesc după invadarea Ucrainei.

În seifurile băncilor din Londra, Zurich şi New York, aurul rusesc în valoare de miliarde de dolari şi-a schimbat proprietarul în ultimele luni, ca răspuns la invadarea Ucrainei de către Rusia, transmite Reuters.

Datele furnizate de 11 fonduri occidentale de investiţii arată că, în perioada iulie - noiembrie, aceste fonduri au eliminat din conturile lor aur rusesc cu o valoare de 2,2 miliarde de dolari.

În general, acumularea de aur a fondurilor de investiţii s-a redus în ultimele luni, în condiţiile în care majorarea dobânzilor a declanşat un fenomen de reorientare a investiţiilor dinspre lingourile de aur. Însă, datele analizate de Reuters arată că aurul rusesc este eliminat într-un ritm mai rapid decât aurul provenit din alte ţări.

Două surse de la fondurile tranzacţionate la bursă (Exchange Traded Funds sau ETF) cu sute de tone de aur au spus că ar dori să renunţe la metalul preţios provenit din Rusia. Una din aceste surse a cerut băncii care este plătită să stocheze aurul fondului să aloce cât mai puţin posibil metal rusesc.

Fondurile de tip ETF se numără printre cei mai importanţi deţinători de lingouri de aur şi multe din aceste fonduri dezvăluie în mod public cantitatea de aur pe care o deţin. Aceasta înseamnă că investitorii pot vedea dacă aceste fonduri au aur rusesc, fiecare lingou având ştanţată ţara de origine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Stagnare a creditării companiilor din zona euro

Creditarea companiilor din zona euro stagnează, atrage...

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Veşti bune pentru beneficiarii cardurilor de energie. 

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...


pixel