"Fără China nu ar fi posibilă îndeplinirea obiectivelor climatice la nivel global", a declarat Habeck reporterilor în orașul sudic Hangzhou, la o zi după întâlnirea cu oficialii chinezi în capitala Beijing.
Sunt alte probleme care par să eclipseze în acest moment reducerea încălzirii globale, dar implicarea Chinei reprezintă o provocare importantă, astfel încât este necesară consolidarea cooperării cu Beijingul în acest domeniu, a spus el.
Oficialii chinezi i-au spus lui Habeck că extind producția de cărbune din motive de securitate, a spus ministrul.
"China importă, de asemenea, cantități mari de gaz și petrol, iar China a văzut deja ce s-a întâmplat în Europa și Germania în ultimii doi ani", referindu-se la criza energetică după invazia Rusiei în Ucraina.
Habeck a declarat că China trebuie să găsească o alternativă sigură la cărbune.
"Nu trebuie să îi înveți că emisiile de CO2 sunt dăunătoare pentru climă. Au înțeles acest lucru", a spus Habeck, adăugând că o alternativă ar trebui să le permită să atingă același nivel de securitate energetică cu mai puține centrale pe cărbune.
În timpul vizitei lui Habeck în China de sâmbătă, oficialii chinezi și europeni au declarat că au convenit să înceapă discuțiile cu privire la propunerea de impunere de tarife pentru vehiculele electrice fabricate în China și importate pe piața europeană.
Primii 20 de poluatori la nivel mondial sunt China, India, și alte țări din SUA și UE, responsabili pentru 83% din emisii în 2022. Astfel, răspunsul acestor țări pentru a combate criza climatică are un impact disproporționat asupra restului lumii.
Deși China este cel mai mare emițător de gaze cu efect de seră, un cetățean american este responsabil pentru aproape de două ori mai multă poluare decât o persoană din China, arată CNN.
Cu toate acestea, potrivit celui mai recent raport anual al Global Energy Monitor (GEM), în 2023, China a reprezentat 95% din activitatea mondială de construcție de noi centrale pe cărbune.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Modificările de TVA care intră...
Curtea Constituțională a...
Pentru prima dată din anii ’90,...
India trăiește o revoluție a...
Negocierile pentru un nou acord...
Șoferii care alimentează cu...
Valul de căldură lovește din plin sudul României cu...
Exploatarea gazului natural în...
Autoritatea pentru...
Cosmin Ghiţă, CEO...
Autovehiculele cu masa mai mare de 7,5 tone, cu excepţia...
Ministerul Finanțelor a emis un...
China înființează o companie...
Curtea Constituțională a...
Guvernul modifică Codul de...
Noi reguli pentru retrocedarea...
Decretul pentru promulgarea Legii privind unele măsuri...
Bursa de Valori Bucureşti a...
Legea austerității a fost...
Autoritatea de Supraveghere...
Leul a avut o evoluție ușor...
România a finalizat cu succes...
Valul de căldură se intensifică...